Jak zrobić mini spaghetti

Jak zrobić muffinkowe mini spaghetti?

dagaa - specjalista Tipy.pl
Jak zrobić mini spaghetti
1 z 5
Te mini spaghetti są super rozwiązaniem dla małych niejadków, są bardzo smaczne i tanie. Twoje dzieci będą zachwycone, że mogą spróbować dania specjalnie dla nich, w ich ulubionych foremkach. Mogą również służyć jako przepyszna przekąska na imprezę. Wykonanie tych mini spaghetti jest szybkie i bardzo łatwe, a jeśli masz już ugotowany makaron, to nawet w 30 minut są gotowe.
1
Jak zrobić dobry farsz serowy
Przepis jest podany na około 18 małych porcji

1 makaron spaghetti
1-2 szklanki sosu do spaghetti

Farsz serowy:
-1 szklanka sera ricotta
-2 szklanki sera mozzarella
- pół szklanki startego parmezanu
- łyżka bazylii
- jajko
-sól, pieprz
-oliwa z oliwek do przygotowania blaszki na muffinki
2
W dużej misce wymieszaj 1,5 szklanki sera mozzarella, ser ricotta, ser parmezan, jajka, sól, pieprz i bazylia.
Tymczasem przygotuj makaron, gotuj około 10 minut na makaron al dente. Odcedź i wymieszaj makaron z 1 łyżką oliwy z oliwek i odstaw do ostygnięcia.
Następnie weź mały pęczek makaronu i nałóż do około ¾ objętości foremek muffinek.
3
Małe przystawki z makaronu
Dołóż 1-2 łyżkę wcześniej przygotowanego serowego farszu do muffinek, następnie nanieś sos do spaghetti i posyp serem mozzarella.
4
Makaronowe muffiny
Włóż do piekarnika i piecz przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, aż ser się roztopi, zbrązowieje i babeczka stwardnieje.

Gdy są gotowe, ostudź je przez 5 minut.
Używając łopatki lub noża wyjmij ostrożnie babeczki spaghetti i gotowe.

Smacznego!
Strona 1 z 5

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie