Jak zrobić wegański, mrożony koktajl  kawowy

Jak zrobić wegański, mrożony koktajl kawowy

Dd - specjalista Tipy.pl
Jak zrobić wegański, mrożony koktajl  kawowy
1 z 4
Lato zbliża się wielkimi krokami. Jeżeli chcesz znaleźć orzeźwiający napój, który dodatkowo pobudzi cię i nadaje się zarówno na przyjęcie w ogrodzie jak i leniwy niedzielny poranek, to mamy coś dla ciebie. Proponujemy ci przepis, na domowy koktajl kawowy, który spełni wszystkie te wymagania. Sprawdź jak go zrobić. Dodatkowo może być wykorzystany przez wegan!
1
Jak zrobić wegański, mrożony koktajl  kawowy krok 1
Czego potrzebujesz? Jednej szklanki ulubionej kawy (możesz wykorzystać parzony lub rozpuszczalny napój, w zależności od twoich preferencji), ½ szklanki mleka migdałowego, jednego banana (świeżego lub mrożonego), ½ szklanki lodu, dodatkowo możesz użyć jeszcze odrobinę mielonego kakao.
2
Jak zrobić wegański, mrożony koktajl  kawowy krok 2
Banana umieść w blenderze i zmiksuj na gładką masę. Kiedy będzie gotowy, dodaj kawę i mleko migdałowe. Blenduj, aż składniki całkowicie się połączą. Jeżeli chcesz dodać kakao, dosyp je pod koniec blendowania, aby zdążył połączyć się z resztą składników.
3
Jak zrobić wegański, mrożony koktajl  kawowy krok 3
Do szklanki wsyp lód i zalej go koktajlem. Napój cudownie orzeźwi cie w upalny dzień, pobudzi i doda ci energii. Jeżeli nie przepadasz za mlekiem migdałowym, możesz użyć zwykłego mleka krowiego lub mleka kokosowego. Koktajl możesz również przygotować wcześniej i dodatkowo schodzić przed podaniem.
Strona 1 z 4

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie