Majonez bazyliowy

Majonez bazyliowy

Dd - specjalista Tipy.pl
Majonez bazyliowy
1 z 4
Szukasz sposobu na urozmaicenie smaku ulubionej sałatki czy kanapek? Wypróbuj wspaniały, a zarazem zaskakujący w smaku majonez bazyliowy. Jego przygotowanie jest niezwykle proste, a smak zaskoczy niejednego smakosza.
1
Majonez bazyliowy krok 1
Wszystko czego potrzebujesz to jedna szklanka majonezu, jedna szklanka liści bazylii i kilka kropli świeżo wyciskanego soku z cytryny. Majonez możesz wykorzystać gotowy ze sklepu lub wykonać go samodzielnie.
2
Majonez bazyliowy krok 2
Zacznij od zebrania świeżych liści bazylii. Wybieraj te młode, które są najbardziej aromatyczne. Opłucz je chłodną wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Gotowe liście umieść w blenderze wraz z majonezem i miksuj na gładki sos.
3
Majonez bazyliowy krok 3
Na koniec dodaj niewielką ilość soku z cytryny. Możesz całość doprawić solą i pieprzem, jeżeli sos jest dla ciebie zbyt mdły. Możesz również dodać do bazylii inne świeże zioła jak kolendra, oregano czy liście mięty.
Strona 1 z 4

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie