maseczka z jajka

Jak zrobić maseczkę z jajka na twarz?

BrendaBrenda - specjalista Tipy.pl
Chcesz mieć zdrową, lśniącą cerę bez wydawania pieniędzy na drogie kosmetyki do pielęgnacji twarzy? Starczy, że pójdziesz do lodówki i przyniesiesz jedno jajko. Maseczka z jajka jest w szczególności polecana do skóry tłustej. Białko jajka pomaga ją zmatowić, natomiast żółtko ma działanie nawilżające. Co więcej, maseczka ta doskonale ujędrnia skórę.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 jajko
* 2 miseczki
* kilka kropel soku z cytryny (opcjonalnie)
* ręcznik

1
Przygotuj dwie małe miseczki.
2
Rozbij jajko. W jednej miseczce umieść białko, a w drugiej żółtko. Jeśli masz tłustą cerę do białka dodaj kilka kropel soku z cytryny. Pomoże to zredukować świecenie się cery. Jeśli jednak masz cerę suchą, zrezygnuj z soku z cytryny, ponieważ wywoła on podrażnienia.
3
Nałóż białko jajka na twarz, ruchem okrężnym ku górze. Unikaj okolic oczu.
4
Poczekaj 15-30 min aż maseczka stwardnieje.
5
Ściągnij białko z twarzy.
6
Nałóż na twarz żółtko, w ten sam sposób co białko w kroku 3.
7
Poczekaj 15-30 minut.
8
Zmyj żółtko z twarzy letnią wodą i osusz twarz ręcznikiem.

Powiązane porady

rozjaśnienie włosów na twarzy
maseczka z zielonej glinki
maseczka ściągająca

Podobne porady

Komentarze (8)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

Nikol
07.03.2016
Piękny efekt :D na ważne dni w sam raz
wasssabi
17.07.2015
Ja tam nigdy nie ubijam jajka na sztywna piane, tylko lekko widelcem roztrzepuje, i jakoś nie widzę różnicy, a mniej roboty jest :) a skóra bo jajku jest IDEALNA! :)
letnianutka1996
30.07.2013
fajna ta maseczka.nie robiłam jeszcze z białka i cytryny,bo słyszałam że dobra jest,a ja mam cerę trądzikową.trzeba sprawdzić
janunowa
18.03.2013
robiłem, polecam!
zuziazyl
18.03.2013
A to białko tak po prostu nakładać czy trzeba je lekko roztrzepać?
#17214
28.01.2013
Białko z jajka jest świetną metodą tuż przed imprezą. Białko napina twarz i zmarszczki wygładzają się. Buzia wygląda na młodszą i dobrze napiętą. Także, przed imprezą - jajko!
Julcia
27.07.2012
Działa dobrze?
yyyuu
25.04.2011
Ale białko trzeba ubić na sztywno?