babka zwyczajna

Jakie właściwości posiada babka lancetowata i zwyczajna?

jolanda - specjalista Tipy.pl
babka liście
4 z 4
Papka z liści:
Świeże liście babki lancetowatej lub babki zwyczajnej umyj i rozgnieć na desce wałkiem do ciasta. Papkę przykładaj na chore miejsca.

Syrop:
4 pełne garście umytych liści przemiel w maszynce do mielenia mięsa. Do papki dolewaj wodę w takiej ilości aby papka nie przywierała do naczynia,następnie dodaj 300 g cukru i 250 g miodu. Naczynie postaw na małym ogniu i ciągle mieszając podgrzewaj do momentu aż powstanie gęsta ciecz, którą przelejesz do słoiczków. Syrop przechowuj w lodówce.

Powiązane porady

zapalenie zatok
łupież
aloes

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie