Tutaj jesteś: Moda i Uroda > Kosmetyki > Kosmetyki dla Pań > Dlaczego warto stosować olejek z marakui?

Dlaczego warto stosować olejek z marakui?

Stopień trudności: łatwe
, specjalista Tipy.pl
 0/5 (0 ocen)
Oceń 
Udostępnij
 1 z 4 
Olej z marakui jest naturalną substancją wykorzystywaną w produkcji kosmetyków przeznaczonych do pielęgnacji skóry. Olej jest wyciskany z nasion marakui - passiflory. Posiada właściwości odmładzające, zmiękczające i regenerujące skórę. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe, minerały i przeciwutleniacze, takie jak na przykład witamina C.
1
olejek stosowanie
Olejek z marakui można stosować bezpośrednio na skórę. Radzi sobie z takimi problemami jak sucha skóra, stan zapalny, zmarszczki. Poprawia elastyczność, reguluje wydzielanie sebum i spowalnia procesy starzenia. Stosowany na skórę głowy i włosy przyśpiesza ich wzrost, nawilża je i odżywia. Używany w masażu łagodzi bóle mięśni, działa relaksująco i zmniejsza stres.
2
marakuja
Olejek z marakui posiada dwa razy więcej antyoksydantów niż olejek arganowy. Posiada również kwas linolowy zmniejszający stan zapalny przy stosowaniu bezpośrednio na skórę. Dodatkowo, niedawno przeprowadzone badania wykazały, że olejek z marakui chroni skórę, pomaga walczyć z uszkodzeniami spowodowanymi działaniem słońca oraz wpływa na proces starzenia się skóry.
3
stosuj olejek
Olejek z marakui jest bardzo lekki, szybko się wchłania i nie pozostawia warstwy typowej dla innych olejków. Posiada delikatny i przyjemny zapach. Po zastosowaniu na skórę twarzy sprawia, że staje miękka i nawilżona. Długotrwałe stosowanie olejku wyrównuje koloryt cery i rozjaśnia przebarwienia.
Olejek z marakui kupisz w niektórych sklepach z naturalną żywnością i sklepach specjalizujących się w sprzedaży kosmetyków naturalnych. Bez problemów kupisz olejek w sklepach internetowych.
 0/5 (0 ocen)
Oceń 
Udostępnij
  • Komentarze Tipy.pl (0)

Nie będzie widoczny na stronie
 
Najczęściej mamy z nimi do czynienia początkiem wiosny oraz w okresie letnim. Synoptycy i łowcy burz twierdzą, że...
Newsletter - Bądź na bieżąco Codziennie nowa porada w twojej skrzynce
 
W sklepach kosmetycznych jest obecnie bardzo duży wybór peelingów i kremów peelingujących, jednak jeżeli twoja skóra...
Jak zrobić domowy peeling do twarzy?
W sklepach kosmetycznych jest obecnie bardzo duży wybór...
Logowanie   Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się
E-mail

Hasło

   
  Zapamiętaj mnie
Możesz zalogować się
używając konta Facebook


lub
Zapomniałeś hasła - kliknij tutaj
Zarejestruj się za darmo   
Czym są Tipy.pl? Co chcesz zrobić? Zmotywować się do pracy? Zrobić samolot z papieru? Zareklamować się w Internecie? Tipy.pl to miejsce, gdzie możesz znaleźć porady i wskazówki na każdy temat.
E-mail

Hasło

Powtórz hasło


   Akceptuje regulamin *wyrażam zgodę na świadczenie usługi, przyjmuję do wiadomości, że jednocześnie tracę prawo do odstąpienia od Umowy.
   Wyrażam zgodę na otrzymywanie od GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.| z siedzibą w Krakowie, Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków |Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS – 416593| NIP – 5272644300 |za pośrednictwem środków komunikacji elektronicznej informacji handlowych w rozumieniu art. 2 pkt 2 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. z 2002 r., nr 144, poz. 1204, z późn. zm.). Do korespondencji powyżej wskazuję m. in. podany przeze mnie w formularzu i należący do mnie adres e-mail.
Możesz zarejestrować się
używając konta Facebook


lub
Usługę świadczy

GRUPA INTERIA.PL Sp. z o.o. sp. k.

Siedziba

Kraków
Os. Teatralne 9A
31-946 Kraków

Krajowy Rejestr Sądowy

Sąd Rejonowy w Krakowie
XI Wydział Krajowego Rejestru Sądowego

Kontakt

Tel: +48 12 646 28 12
Fax: + 48 12 646 27 10
E-mail: tipy@firma.interia.pl
Adres: Os. Teatralne 9A, 31-946 Kraków

KRS 0000416593    NIP 5272644300    REGON 142734048
Nie jestem pasożytem, nie blokuje reklam
pasożyt
Proszę wyłącz Adblock-a, jeśli chcesz zobaczyć treść artykułu.