Czy powinno się przechowywać jajka w lodówce?

AlicjaAlicja - specjalista Tipy.pl
4 z 4
Bakteria salmonelli wywołuje zatrucie żywności
Ważną kwestią dotyczącą salmonelli jest fakt, że bakteria ta wywołuje zatrucie żywności, które w żaden sposób nie wpływa na jej smak, zapach czy tez wygląd. Nikt nie powie, czy jajka są nosicielami salmonelli, więc jest możliwe, że produkt kupowany w sklepach, warzywniakach, na wiejskich targach czy u sąsiadów zawiera szczepy bakterii. Ostateczna decyzja o zakupie wciąż należy do konsumenta. Każdy człowiek powinien przestrzegać zasad higieny żywności, ponieważ zapobieganie chorobom jest dużo łatwiejsze niż ich leczenie.

Powiązane porady

mleko
przechowywanie jaj
Mozzarella

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie