jajka faszerowane

Jak zrobić jajka faszerowane?
JedzenieJedzenie - specjalista Tipy.pl

Jajka faszerowane mogą wyglądać zaskakująco na twoim stole, wystarczy tylko że poświęcisz ich udekorowaniu kilka minut więcej. Farsz, który proponuję poniżej zapewne przypadnie do gustu Twoim gościom.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 6 ugotowanych na twardo jajek,
* 2 łyżki zmielonej, lub bardzo drobno posiekanej słodkiej cebuli,
* 2 łyżki majonezu,
* 2 łyżeczki tartego chrzanu,
* 2 łyżeczki ostrzejszej musztardy,
* sól i pieprz do smaku
* do dekoracji: oliwki, papryka marynowana, szczypior, zielona cebulka, ziele angielskie

1
Przekrój ugotowane jajka na połówki po długości.
2
Delikatnie aby inne uszkodzić białek wyjmij żółtka do miski. Zgnieć żółtka widelcem aż będą drobne.
3
Dodaj majonez, słodką cebulkę, chrzan, musztardę oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszaj aż całość będzie stanowić jedną masę.
4
Masę nakładaj do połówek białek. Możesz użyć szprycy do dekorowania ciasta albo łyżeczki.
5
Udekoruj według własnego uznania podanymi dodatkami.
6
Pozostaw w lodówce do schłodzenia zanim podasz na stół.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie