panierowane pieczarki

Jak zrobić panierowane pieczarki?

BlondzikBlondzik - specjalista Tipy.pl
Panierowane pieczarki są wspaniałą przekąską na każdą okazję. Jeśli chcesz, aby były one nieco pikantniejsze możesz dodać czosnku granulowanego. Smacznego
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 30 dkg pieczarek
* 1 szklanka mąki
* 1/2 szklanki skrobi kukurydzianej
* 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
* 1/4 łyżeczki soli
* 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego (opcjonalnie)
* 1 szklanka wody
* 2 szklanki bułki tartej

1
Panierowanie pieczarek 1
W dużej misce zmieszaj ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól oraz opcjonalnie granulowany czosnek. Dodaj wody i mieszaj, aż uzyskasz odpowiednią konsystencję. Maczaj pieczarki, tak, aby się równomiernie pokryły.
2
Panierowanie pieczarek 2
Obtocz pieczarki w bułce tartej, aż będą równomiernie pokryte.
3
Panierowane pieczarki
Na dobrze rozgrzany olej wrzucaj panierowane grzyby. Smaż na złoto-brązowo. Po wyciągnięciu połóż na papierowy ręcznik, aby wsiąkły nadmiar tłuszczu.
?

Wskazówki
* Panierowane pieczarki podawaj z sosami lub dipami. Będą pyszne również z ketchupem czy słodko kwaśnym sosem tao-tao.

Powiązane porady

Tatar z wołowiny
pyszne kanapki
Popcorn

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie