Kości z ciasta do pizzy

Jak zrobić kości z ciasta do pizzy?

JedzenieJedzenie - specjalista Tipy.pl
Kości z ciasta są świetne! Mogą służyć jako zakąska lub dodatek do niektórych dań. A wcale nie są trudne w przygotowaniu. Spodobają się zwłaszcza dzieciom, które uwielbiają kuchenne eksperymenty i nadawanie różnych kształtów jedzeniu.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* ciasto do pizzy,
* oliwa z oliwek,
* 1 łyżka ziół prowansalskich,
* 1 łyżeczka soli czosnkowej,
* 2 łyżeczki parmezanu,
* foremka do wycinania ciastek w kształcie kości (do kupienia tutaj).

1

Rozrób ciasto na pizzę według przepisu: przepis na ciasto do pizzy.

2
Rozwałkuj ciasto i podziel je na małe części.
3
Kości z ciasta do pizzy na Halloween
Natłuść dłonie i ciasto oliwą z oliwek i foremkami zacznij wycinać kości.
4
Gdy wytniesz kości z całego ciasta porozkładaj je na brytfance jedna obok drugiej.
5
Posyp kości ziołami, solą czosnkową i serem.
6
Pieczenie ciasta na Halloween
Włóż do piekarnika nagrzanego do 150 stopni Celsjusza i piecz przez 5-10 minut. Do momentu, aż ciasto zbrązowieje.
7

Podawaj z sosami, na przykład z czosnkowym lub jako dodatek do ciepłych dań mięsnych. Kości możesz podawać również z dipem halloweenowym "mózgiem" - przepis na dip halloweenowy.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

FERGIE
30.10.2010
Extra przepis! Na pewno się przyda.