Czekoladowy fondant - przepisy Dukana

Jak zrobić czekoladowy fondant Dukana?
DukanDukan - specjalista Tipy.pl

Czekoladowy fondant zrobiony wyłącznie ze składników dozwolonych na diecie Dukana jest wspaniałym pomysłem na deser. Na taką słodycz możesz pozwolić sobie bez potrzeby liczenia kalorii. Jego dodatkową zaletą jest to, że nie jest wymagający w przygotowaniu. Możesz być pewna, że taki wyjątkowy smakołyk zachwyci niejedną osobę. Poniżej znajdziesz wskazówki, które pomogą ci w wykonaniu fondanta czekoladowego.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 2 jajka,
* 1 łyżka beztłuszczowego mleka w proszku
* 8 miarek proszku wysokobiałkowego Protifar (dostępny w sklepach kulturystycznych, ze zdrową żywnością itp.)
* 1 łyżka białego sera 0% tłuszczu
* 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
* 2 łyżeczki czekolady w proszku bez tłuszczu i cukru
* 3 łyżki słodziku

1
Wymieszaj razem wszystkie składniki.
2
Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
3
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180° C przez 15-20 minut. Po tym czasie wbij w ciasto nóż, aby sprawdzić czy już jest gotowe.
?

Wskazówki
* Bardzo dobrym słodzikiem jest Tagatesse. Tagatoza, występuje w niewielkich ilościach w produktach mlecznych i jest produktem naturalnym.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

Asiabela
02.06.2011
Witam. Mam pytanie. Gdzie można kupić czekoladę w proszku bez tłuszczu i cukru???