Diety i Odżywianie
- Medycyna Alternatywna
- Choroby Nowotworowe
- Stomatologia
- Zdrowie Rodzinne
- Zdrowie Psychiczne
- Ugryzienia i Ukąszenia
- Choroby i Leczenie
- Opieka Zdrowotna
- Zdrowie Publiczne i Bezpieczeństwo
- Operacje i Zabiegi

Jak zrobić sos koperkowy Dukana?
Dukan - specjalista Tipy.pl

Sos koperkowy Dukana najlepiej będzie smakować ze wszelkimi rodzajami ryb, w tym z łososiem oraz z jajkami na twardo. Smacznego
P
Rzeczy, których potrzebujesz
* Mały jogurt naturalny gęsty (np. Bakoma 3% tł.) lub szklanka serka wiejskiego Piątnica (lekki, 3% tł).
* 1 jajko na twardo.
* Garść posiekanego koperku.
* Sól, pieprz do smaku.
1
Jajko gotujemy na twardo, obieramy, drobno kroimy i wrzucamy do blendera (jeśli się nie ma to do wysokiego garnczka). Sos z jajkiem będzie smaczniejszy a poza tym zagęści ono nasz sos.
* W przypadku użycia do przepisu jajka na twardo lepiej będzie użyć jogurt niż serek (serek z jajkiem może być za gęsty - wówczas należy rozrzedzić sos jogurtem).
* W przypadku użycia do przepisu jajka na twardo lepiej będzie użyć jogurt niż serek (serek z jajkiem może być za gęsty - wówczas należy rozrzedzić sos jogurtem).
2
Jajko zalewamy jogurtem odtłuszczonym, dodajemy koperek, sól i pieprz.
3
Całość miksujemy blenderem lub mikserem.
4
Gotową rybę lub jajka na twardo zalewamy sosem.