Sos koperkowy z łososiem

Jak zrobić sos koperkowy Dukana?

DukanDukan - specjalista Tipy.pl
Sos koperkowy Dukana najlepiej będzie smakować ze wszelkimi rodzajami ryb, w tym z łososiem oraz z jajkami na twardo. Smacznego
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* Mały jogurt naturalny gęsty (np. Bakoma 3% tł.) lub szklanka serka wiejskiego Piątnica (lekki, 3% tł).
* 1 jajko na twardo.
* Garść posiekanego koperku.
* Sól, pieprz do smaku.

1
Jajko gotujemy na twardo, obieramy, drobno kroimy i wrzucamy do blendera (jeśli się nie ma to do wysokiego garnczka). Sos z jajkiem będzie smaczniejszy a poza tym zagęści ono nasz sos.

* W przypadku użycia do przepisu jajka na twardo lepiej będzie użyć jogurt niż serek (serek z jajkiem może być za gęsty - wówczas należy rozrzedzić sos jogurtem).
2
Jajko zalewamy jogurtem odtłuszczonym, dodajemy koperek, sól i pieprz.
3
Całość miksujemy blenderem lub mikserem.
4
Gotową rybę lub jajka na twardo zalewamy sosem.

Powiązane porady

Dieta Dukana
dieta proteinowa
dieta Dukana

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie