Sos jogurtowy Dukana

Jak zrobić sos jogurtowy Dukana?
DukanDukan - specjalista Tipy.pl

Poniżej przedstawiam kilka przepisów na sosy jogurtowe Dukana. Sosy te możemy jeść w każdej fazie (uderzeniowej, naprzemiennej, utrwalenia i stabilizacji). Sos jogurtowy urozmaici nam smak ryb, wędlin czy mięs.
1
Sos jogurtowy Dukana 1:

* 1 łyżka jogurtu
* 1 łyżeczka soku z cytryny lub octu
* sól i pieprz

Wszystkie składniki mieszamy. Do smaku możemy dodać również: musztardę, czosnek, cebulę (zwykłą lub szalotkę), pietruszkę, ogórki, szafran.
2
Sos jogurtowy Dukana 2:

* 2 jogurty 0%
* 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
* 2 łyżeczki musztardy
* 1 ząbek czosnku
* 4 ogórki

Drobno posiekaj ogórki, czosnek obierz. W miseczce zmieszaj jogurt z musztardą, wyciśnij do niej czosnek i ubij trzepaczką. Dodaj ogórki, natkę pietruszki, sól i pieprz. Odstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.
3
Sos jogurtowy Dukana 3:

* 1 jogurt 0%
* Ocet
* musztarda Dijon
* sól i pieprz

Ubij jogurt z 1-2 łyżeczkami musztardy, dodaj do smaku soli i pieprzu.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

zajadek
10.10.2012
ciekawe jak duzy ma byc ten jogurt ? jesli podajemy skladniki w jakis miarach t.j lyzeczka , gramy czy sztuki to dlaczego jogurt nie ma miary , w tym przypadku procenty jogurtu sa tu zbedne bo przepis jest niewykonalny bez podanych miar , byle laik niestety go nie przygotuje .