Jak zrobić jabłka w cieście francuskim?

axima - specjalista Tipy.pl
Odwiedzili cie niespodziewani goście, a ty nie masz nic do kawy? Nie przejmuj się, nic straconego. Jabłka w cieście francuskim stanowią niebanalny pomysł na szybki deser. Ich przyrządzenie nie jest skomplikowane i zajmie ci nie więcej niż 15 minut. Cynamonowa nuta nadaje całości niesamowitego smaku i sprawia, że nawet najwybredniejsze podniebienia nie będą w stanie oprzeć się smakołykowi. Poniżej znajdziesz przepis, który rozwieje wszelkie twoje wątpliwości. Smacznego!
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego,
* kilka jabłek,
* cynamon,
* cukier puder,
* 1 żółtko.

1
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty.
2
Obrać jabłka, przekroić, wyciąć gniazdo, ułożyć na kwadracie, posypać delikatnie cynamonem. Żółtko rozmącić i posmarować brzegi każdego kwadratu. Rogi połączyć razem nad jabłkiem.
3
Ułożyć ciasto z jabłkiem na blaszce i piec ok. 20 min.w temperaturze 200 st.C.
4
Z cukru pudru zrobić lukier i polukrować nim ciastka.

Powiązane porady

prażone pestki dyni
chipsy domowe

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie