Jak przygotować sałatkę z ananasem i serem pleśniowym?

Przepyszna sałatka na kolację, spotkanie ze znajomymi lub grilla. Unikalne połączenie ananasa i kilku gatunków sera. Przyrządź ją według poniższego przepisu, a nie pożałujesz.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* mieszanki sałat,
* główkę sałaty lodowej,
* 1 opakowanie sera lazur,
* 1 opakowanie sera typu camembert,
* 1 kostkę żółtego sera,
* 1 opakowanie sera mozzarella,
* pół paczki ziaren słonecznika lub mieszanki orzechów,
* łyżkę Pesto,
* pół puszki ananasa.

1
Sałatę myjemy, drzemy, wrzucamy do miski.
2
Kroimy sery w kostkę, wrzucamy do naszej sałatki.
3
Otwieramy puszkę ananasa, odlewamy sok. Wybieramy pół puszki i kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski z sałatką.
4
W osobnym kubeczku odlewamy 1/4 soku z ananasa i dodajemy łyżkę Pesto. Mieszamy aż do uzyskania jednolitego sosu. Dodajemy go sałatki. Całość mieszamy.
5
Na patelni na małym ogniu prażymy ziarna słonecznika. Możemy dodać orzechy nerkowca, laskowe, włoskie wedle smaku i upodobań.
6
Uprażone orzechy dodajemy do sałatki, całość mieszamy i odstawiamy na pół godziny do lodówki. Smacznego :)

Powiązane porady

sos miodowo – musztardowy do sałaty
sałatka grecka
Sałatka z pomidora, ogórka i sałaty

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie