Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery
Strona głównaGotowaniePrzystawki, Zupy i SałatkiSałatkiJak zrobić sałatkę z komosy ryżowej z winogronem?

Jak zrobić sałatkę z komosy ryżowej z winogronem?
BloodyMary - specjalista Tipy.pl
Komosa ryżowa nie dość, że jest smaczna to dostarczy nam wielu witamin i minerałów. Dobra alternatywa dla ryżu, kaszy gryczanej czy kuskusu. Wprowadź coś nowego na stół. Sałatka z komosą, na którą przepis znajdziesz poniżej jest super prosta i pyszna. Smacznego.
P
Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 szklanka komosy,
* 2 szklanki wody,
* ¼ szklanki pokrojonych migdałów,
* 1 szklanka przekrojonych na pół winogron,
* 2 łyżeczki świeżego majeranku,
* 2 łyżki oleju winogronowego,
* 1/8 łyżeczki soli koszernej.
1
Komosę opłucz i ugotuj zgonie z instrukcją, którą znajdziesz tutaj.
2
Migdały zrumień na patelni. Powinny mieć piękny, złotawy kolor. Odstaw, aby się schłodziły.
3
Usuń pestki z winogron.
4
W małej miseczce umieść olej z winogron. Dodaj sól i wymieszaj.
5
Gdy komosa będzie już zimna, dodaj do niej winogrona, migdały, majeranek. Zalej olejem i przemieszaj.
6
Sałatkę podawaj schłodzoną lub w temperaturze pokojowej.