Blokowanie na Facebooku osób

Jak zablokować znajomego na Facebooku?

AnetaZ - specjalista Tipy.pl
Blokowanie na Facebooku osób
1 z 7

Jeśli ktoś Cię spamuje lub przeszkadza Ci na Facebooku, możesz zablokować go tak, że Cię nie znajdzie, albo nie będzie widzieć Twojego profilu. Ten artykuł pokaże Ci jak zablokować osoby lub zaproszenia. Dzięki umiejętności blokowania nadal będziesz się cieszyć czasem spędzanym na Facebooku.

1
Ustawienia prywatności
Usuwanie poprzez ustawienia prywatności:

Przejdź do swojego konta w górnym prawym rogu i naciśnij "ustawienia prywatności".

2
listy zablokowanych na Facebooku
Na dole strony znajdziesz "listy zablokowanych". Kliknij na "edytuj listy".
3
Blokowanie usera na Facebooku

Wpisz imię i e-mail osoby którą chcesz zablokować. Zostaniesz ostrzeżony, że kiedy już zablokujesz osobę, nie będziesz mógł być jej znajomym, ani kontaktować się poprzez Facebook (za wyjątkiem aplikacji i gier które razem używacie).

4
Blokowanie znajomych na Facebooku
Naciśnij „zablokuj tego użytkownika”.
5
Blokowanie znajomych na Facebooku
Wyświetli się lista osób z tym samym imieniem. Naciśnij osobę, którą chcesz zablokować.
6
Zablokowane osoby na Facebooku
Pojawi się pole na którym przeczytasz „imię osoby” oraz przycisk „odblokuj”.

Zablokowana osoba nie może oglądać Twojego profilu. Kiedy zablokowana osoba zechce Cię wyszukać, Twoje imię i dane nie pojawią się w wynikach wyszukiwania.
?

Wskazówki
* Jeśli zdarzy się, że zmienisz zdanie, łatwo możesz odblokować osobę na Facebooku.
* Możesz również blokować zaproszenia do aplikacji. Po prostu wpisz nazwisko znajomego na stronie list zablokowanych, a automatycznie zignorujesz wszelkie przyszłe zaproszenia. Aby zablokować zaproszenia od określonego wpisz jego nazwisko w dziale „Blokuj zaproszenia z aplikacji” (znajduje się tam gdzie listy zablokowanych).

!

Uwaga!
* Należy unikać blokowania osób losowo. Tylko dlatego, że Facebook pozwala na blokowanie ludzi, nie oznacza to, że ​możesz tego nadużywać i blokować przypadkowych ludzi bez powodu. Może to być również przykre dla znajomego, który nie rozumie dlaczego to zrobiłeś.

Strona 1 z 7

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (8)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

miszakoz
10.12.2015
a czy zdarzyło się Wam, że po zablokowaniu po jakimś czasie zostaje on samoczynnie odblokowany? mi się o zdarzyło już 2 razy i musze co chwile na nowo blokować
aneta
22.12.2014
Tak przeczyta, tylko nie bedzie mogła odpowiedzieć
maria
03.03.2014
czy osoba zablokowana przeczyta wiadomość która przedtem już była wysłana?
ola
10.10.2013
czy zablokowana osoba na fb dostanie powiadomienie o tym ze ja odblokowales?
marek
27.09.2013
a czy osoba która zablokowała osobe to czy widzi aktywność, posty i to co udostepnia blokowana osoba?
Malinka
03.05.2012
A jak odblokować o przywrócić znajomego ?? proszę szybko
Berna
20.04.2012
nie, nie dostaje się powiadomień że ktoś nas zablokował.
judi
20.04.2012
PYTANIE: Czy osoba zablokowana dostaje powiadomienie, że ktoś ją zablokował ?