krążki cebulowe

Jak zrobić krążki cebulowe?
Hose - specjalista Tipy.pl

Oto cebula w postaci jakiej jeszcze nie znasz! A może zachęcisz do chrupiącej przekąski dzieci? Cebula w panierce może zaskoczyć wszystkich, nawet Ciebie. A jeśli będziesz ją podawać z różnymi dipami to za każdym razem będzie smakować inaczej. Życzę smacznego.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* Kilka łyżek sosu barbecue,
* 1 łyżeczka soli czosnkowej,
* ½ łyżeczki czarnego pieprzu,
* 2 szklanki maślanki,
* Duża cebula,
* PANIERKA:
* 2 szklanki mąki,
* 1 łyżeczka soli czosnkowej,
* 1 łyżeczka słodkiej papryki,
* ½ łyżeczki czarnego pieprzu.

1
Obierz cebulę. Pokrój ją w prążki i oddziel je od siebie. Umieść pierścienie cebuli w miseczce.
2
W osobnej miseczce zmieszaj sos barbecue, łyżeczkę soli czosnkowej, ½ łyżeczki czarnego pieprzu i maślankę. Dokładnie zmieszaj.
3
krążki cebulowe - krok 3
Zalej tak przygotowanym sosem cebulę i dokładnie ją w nim namocz.
4
W innej misce zmieszaj mąkę z pozostałymi składnikami panierki.
5
krążki cebulowe - krok 5
Wyjmuj po kolei krążki cebuli namoczone w sosie i obtaczaj je w panierce.
6
krążki cebulowe - krok 6
Wrzuć pierścienie cebuli na rozgrzaną na patelni oliwę. Smaż na rumiano.
7
krążki cebulowe - krok 7
Podawaj z ulubionym dipem.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie