- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery

Jak zrobić surówkę z kapusty i ogórka?
AnetaZ - specjalista Tipy.pl
Jest to naprawdę świetny przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, jajek i ogórków doprawionych świeżym koperkiem i majonezem. Do przygotowania wystarczy mała główka kapusty pekińskiej lub połowa dużej, możesz również zastąpić ją kapustą czerwoną, która będzie ładnie prezentować się razem z innymi składnikami. Nie zapomnij ostudzić jajek przed dodaniem ich do surówki, ponieważ nie jest wskazane mieszanie ciepłych składników z świeżymi warzywami. Surówka ta nie powinna stać długo w lodówce, ponieważ wszystkie sałatki i surówki przyrządzone z sałat i kapusty pekińskiej, polane sosami szybko tracą sprężystość. Są bardzo pyszne i powinny być szybko zjedzone.
Rzeczy, których potrzebujesz
* 1/2 kapusty pekińskiej,
* 2 jajka,
* 1/2 ogórka szklarniowego lub 2 ogórki gruntowe,
* Świeży koperek,
* Majonez,
* Sól do smaku.