Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery

Jak zrobić masło truskawkowe?
Donata - specjalista Tipy.pl

Jeśli lubisz truskawki to z pewnością przypadnie ci do gustu masło truskawkowe - w szczególności w towarzystwie świeżutkiej bułeczki - najlepiej jeszcze ciepłej.
P
Rzeczy, których potrzebujesz
* Kostka masła w temperaturze pokojowej
* 1/4 szklanki cukru pudru
* 1/4 łyżeczki soli
* 1/2 szklanki drobno pokrojonych truskawek
1
Za pomocą miksera zmieszaj ze sobą masło, cukier puder i sól. Miksuj przez około 1 minutę. Dodaj truskawki znów zmiksuj, jednak tym razem krócej, aby pozostały jeszcze gdzieniegdzie kawałki truskawek.
2
Gotowe masło przenieś na mały talerzyk i włóż do lodówki.
3
Podawaj w temperaturze pokojowej ze świeżym pieczywem.