Przystawki, Zupy i Sałatki
- Gotowanie i Pieczenie
- Drinki, Napoje, Koktajle, Alkohole
- Przepisy Świateczne
- Wina
- Śniadanie
- Dania Główne
- Kuchnia Światowa i Regionalna
- Zdrowa Żywność
- Żywność
- Desery

Jak zrobić dip do owoców?
lenka - specjalista Tipy.pl
Dipy zazwyczaj kojarzą się z warzywami, chipsami lub innymi przekąskami. Ja jednak proponuję coś innego – dip do owoców. No bo w czym owoce są gorsze? Też im się coś należy. Od czasu do czasu można sobie urozmaicić smak owoców poprzez moczenie ich w dipie. Wypróbuj.
P
Rzeczy, których potrzebujesz
* 225g kremowego serka,
* 3/4 szklanki brązowego cukru,
* 1/2 łyżki ekstraktu z wanilii,
* 115g posiekanych orzechów laskowych,
* owoce.
1
Serek powinien mieć temperaturę pokojową. Przed robieniem dipu wyjmij go więc z lodówki i zostaw na jakiś czas, aby się ocieplił.
2
Gdy serek będzie miał już odpowiednią temperaturę dodaj cukier, wanilię i orzechy. Wymieszaj dokładnie. Cukier powinien się rozpuścić, więc dąż do takiego efektu.
3
Wyłóż miseczkę pokrojonymi owocami. Na środku postaw gotowy dip do owoców. Smacznego.