lemoniada truskawkowo-arbuzowa

Jak zrobić lemoniadę arbuzowo-truskawkową?
Uapka - specjalista Tipy.pl

Truskawki i arbuzy to te owoce, za którymi tęskni się najbardziej każdej zimy. Jeśli więc już mamy sezon na te wspaniałe owoce musimy ich zjeść jak najwięcej. Dostarcz swojemu organizmowi bogactwa witamin zawartych w truskawkach. W połączeniu z idealnie gaszącym pragnienie, małokalorycznym arbuzem świetnie ulżą Ci w upalne dni. Zdrowo i pysznie.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 8 szklanek pokrojonego w kostkę arbuza,
* 1 szklanka pokrojonych truskawek,
* 1/2 szklanki świeżego soku z cytryny,
* 1 szklanka białego cukru,
* 2 szklanki wody.

1
Jeśli arbuz ma pestki – usuń wszystkie.
2
Pokrojone owoce włóż do blendera i zmiksuj na gładką masę.
3
Dodaj do blendera pozostałe składniki i zmiksuj wszystko razem.
4
Gotową lemoniadę włóż do lodówki na co najmniej godzinę.
5
Podawaj udekorowane cytryną, truskawkami lub arbuzem. Możesz też dodać kilka listków mięty.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (1)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie

Paykian
05.07.2015
Przepyszne! Zrobiłam z przyjaciółką, bardzo orzeźwiający i dodający energii. Bardzo polecamy!