Jak zrobić lemoniadę malinową

Jak zrobić lemoniadę malinową?
Uapka - specjalista Tipy.pl

Maliny są zbawienne dla naszego zdrowia nie tylko pod postacią pitego w zimie do herbatki soku. Przydadzą się one nie tylko w walce z przeziębieniem. Latem, w sezonie malinowym warto skorzystać z dostępu do świeżych owoców. Oprócz witaminy C maliny zawierają również potas, który poprawia jędrność naszej skóry. A która z nas nie chciałaby takowej mieć? Jedzmy więc maliny pod każdą postacią, na przykład w formie lemoniady świetnej na letnie gorące dni.
P

Rzeczy, których potrzebujesz
* 1 szklanka koncentratu malinowego (soku malinowego),
* 1,5 szklanki świeżych malin,
* 3 szklanki wody,
* 3/4 szklanki soku z limonki,
* puszka napoju cytrynowego,
* listki mięty,
* pokruszony lód.

1
Wrzuć maliny do blendera i zmiksuj na 'papkę'.
2
Następnie dodaj do malin wszystkie pozostałe składniki (oprócz listków mięty i pokruszonego lodu).
3
Gotową lemoniadę włóż do lodówki, aby się schłodziła.
4
Podawaj z listkami mięty i pokruszonym lodem.
?

Wskazówki
* W trakcie robienia lemoniady próbuj ją i dopasuj do swojego smaku. W razie potrzeby dodaj więcej malin, wody, limonki czy nawet cukier. Wszystko zależy od Twoich preferencji.

Powiązane porady

Podobne porady

Komentarze (0)

* Pola wymagane

Twój e-mail nie będzie widoczny na stronie