Jak upiec ciastka z twarogiem?

Przekąski Zimne
Wypiek ten nie tylko nadaje się do czerwonego barszczu, ale i do kufla piwa w letni wieczór. Smakują także dzieciom jako przekąska między posiłkami. Ciasteczka możesz posypać odrobiną soli. Oto składniki i przepis na wykonanie.
Jak zrobić serowe Fondue na ciemnym piwie?

Jak zrobić serowe Fondue na ciemnym piwie?

Przekąski Ciepłe
Szukasz efektywnej przekąski na spotkanie ze znajomymi lub rodzinną uroczystość? My proponujemy ci przygotowanie domowego Fondue na ciemnym piwie. Przepis wymaga jedynie kilku składników i jest prosty w przygotowaniu, a efekty zachwyca nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Jeśli chcesz wiedzieć jak przygotować domowe Fondue serowe, przeczytaj dalszą część artykułu.
Jak zrobić domowe chipsy dyniowe

Jak zrobić domowe chipsy dyniowe

Przekąski Zimne
Szukasz przepisu a smaczną i zdrowa przekąskę? Zrób domowe chipsy z dyni! Jest to smaczna i zdrowsza alternatywa dla chipsów ziemniaczanych, a do tego niezwykle prosta w przygotowaniu. Jeśli chcesz zrobić ten domowy przysmak, dokładny przepis na jego przygotowanie zajdziesz poniżej!
pomysły na tosty

20 pomysłów na tosty z tostera, które dadzą ci energię na cały dzień

Tosty

Śniadanie to najważniejszy posiłek. Zdajesz sobie z tego sprawę, ale nie możesz już patrzeć na nudne kanapki, jajecznicę na boczku i tosty z dżemem. Nie dziwie ci się. Ja też nie lubię jeść cały czas tego samego. Na ratunek śpieszy ci ten artykuł. Znajdziesz tutaj 20 pomysłów na pożywne tosty, dzięki którym zyskasz energię na cały pracowity dzień. I choć niektóre połączenia mogą ci się wydać zaskakujące, gorąco zachęcam cię do ich wypróbowania. Zdziwisz się jak dobrze smakują.

Jak zrobić sos serowy do zapiekanki?

Sosy i Dipy

Mięsne, makaronowe czy warzywne zapiekanki coraz częściej goszczą na naszych stołach. Nic w tym dziwnego, są w końcu dość proste w wykonaniu i smaczne. Nie bez znaczenia jest też fakt, że dania z piekarnika, nawet te kaloryczne, są z reguły zdrowsze od tych smażonych w głębokim tłuszczu. Jeśli chodzi o zapiekankę, np. makaronową, spory wpływ na efekt finalny i jej ostateczny smak ma sos. Szczególnie popularny jest tu sos serowy. Zrób swoją ulubioną zapiekankę, następnie polej ją którymś z zaprezentowanych poniżej sosów, wstaw do piekarnika, a potem rozkoszuj się jej wspaniałym smakiem.

Sałatka z pomidora, ogórka i sałaty

Jak zrobić sałatkę z pomidora, ogórka i sałaty?

Sałatki
Wraz z nadejściem wiosny nadeszła pora na świeże i kolorowe sałatki. Oczywiście warzywa należy jeść przez cały rok jednak na wiosnę one zwykle najlepiej smakują. Sałatkę tą przygotuj bezpośrednio przed jedzeniem gdyż kiedy dłużej postoi to ogórki i pomidory puszczą sok i przestaną być chrupiące. Jeśli chcesz, aby sałatka była bardziej dietetyczna to użyj zamiast śmietany majonez light i odtłuszczony jogurt.
Szparagi smażone na maśle

Jak zrobić szparagi smażone na maśle z czosnkiem?

Przekąski Ciepłe
Szparagi dopiero niedawno zaczęły być popularne w Polsce ale już zdążyły zawojować na dobre nasze stoły. Są zdrowe i przede wszystkim pyszne - czy to szparagi gotowane, czy z grilla, czy z piekarnika czy też smażone na masełku. Pamiętaj, że im młodsze szparagi tym krótszy czas gotowania. Przed smażeniem odetnij twarde końce szparagów i je delikatnie obierz od 1/3 wysokości w dół.
rzodkiewka

Jak zrobić sałatkę z liści rzodkiewki?

Sałatki
Liście sałatki mają bardzo fajny, lekko ostry smak – podobnie jak sama rzodkiewka. Ale okazuje się, że zawierają one dużo więcej witamin, niż biała kulka w czerwonej skórce, którą na ogół jemy. Mam nadzieję, że smak poniższej sałatki przypadnie wam do gustu i na stałe zagości ona na waszych stołach. Smacznego.
Sałatka owocowa

7 pysznych sałatek poniżej 100 kalorii

Sałatki
Dietetyczne sałatki mające mniej niż 100 kalorii nie muszą być nudne i bez smaku. Wystarczy odrobina kreatywności i nie będziemy chcieli ich zamienić na żadne inne. Poniżej 7 pomysłów na pyszne i zdrowe sałatki:
pieczarki faszerowane serem

Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?

Grzyby
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty ser i zioła. Satysfakcja gwarantowana.