Jak zrobić grillowane piersi z kurczaka z nadzieniem serowym?

Potrawy z grilla
W okresie letnim ciepłe wieczory i popołudnia sprawiają , że chętnie grillujemy. Najlepiej nadające się do ogrodu grille to grille stacjonarne, mogą być na nóżkach lub kółkach. Potrawy pieczone na ruszcie są bardzo dobre. Jeżeli planujesz ucztę z przyjaciółmi w swoim ogrodzie, wypróbuj podany poniżej przepis. Będziesz zadowolona.

Jak zrobić grillowane udka z kurczaka w sosie tabasco?

Dania z drobiu
Grillowane udka z kurczaka w sosie tabasco to wyśmienite danie na sobotni wieczór. Podane z kuflem dobrego piwa wprowadzą wszystkich w doskonały nastrój. Wieczór z przyjaciółmi będzie niezapomniany.
Jak zrobić domowego falafela?

Jak zrobić domowego falafela?

Dania wegetariańskie
Falafel zyskuje coraz szerszą grupę fanów. To pyszne, wegetariańskie danie może stać się wspaniałą przekąską na spotkanie z przyjaciółmi lub rodzinny obiad. Jego smak przypadnie do gustu wszystkim, nawet dzieciom, a przygotowanie domowego falafela wbrew pozorom nie jest takie trudne. Dokładny przepis znajdziesz poniżej.
fast food

9 powodów, dla których nie warto jeść fast foodów

Medyczne Badania Naukowe
Bary typu fast food na stałe wpisały się już w kulinarny obraz polskich miast. Prawie każdy z nas raz na jakiś czas wpada do takiego przybytku po to, by jak najszybciej zaspokoić swój głód. I jeśli rzeczywiście dzieje się tak sporadycznie, nie ma co od razu podnosić larum. Co innego, gdy spożywanie posiłków typu fast food wejdzie nam w nawyk. A jako że jedzenie takie jest nie tylko łatwo dostępne, ale też i tanie, może się tak stać bardzo szybko. O szkodliwości takiej diety mówi się sporo już od wielu lat. Pomimo to fast foody nadal mają swoich miłośników, którzy zamiast zdrowego posiłku wolą zjeść na lunch ogromnego hamburgera lub frytki z nuggetsami. Dlaczego nie warto jeść fast foodów? Oto dziewięć argumentów z różnych dziedzin. Celowo nie skupiam się jedynie na skutkach jedzenia fast foodów dla naszego zdrowia.
pieczone połówki z kurczaka

Jak zrobić pieczone połówki z kurczaka?

Dania z drobiu
Efektowny obiad za nieduże pieniądze. Pieczone połówki z kurczaka usatysfakcjonują każdego, kto lubi zjeść coś konkretnego. Jeśli wcześniej ich nie robiłaś, pewnie nie wiesz od czego zacząć. Nie martw się, to nic trudnego. Poniżej pokażę ci krok po kroku jak się za to zabrać. Już za godzinę będziesz mogła zaserwować swoim gościom to pyszne danie.
roladki z kurczaka

Jak zrobić roladki z kurczaka z serem i szynką w piekarniku?

Dania z drobiu

Soczyste i kruchutkie mięso z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką, zamykające w środku aromatyczną szynkę i ciepły, ciągnący się ser. To krótki opis roladki z kurczaka, na punkcie której oszaleją wszystkie twoje zmysły. To prosty pomysł na smaczny i efektowny obiad. Przekonaj się korzystając z przepisu zamieszczonego poniżej.

 

farsz do taco

Jak zrobić farsz do taco?

Kuchnia meksykańska
Tacos przypadną do gustu nie tylko fanom meksykańskiej kuchni. Aromatyczna i doskonale doprawiona mieszanka mięsa i warzyw, zamknięte w klasycznej tortilli lub – w wersji dietetycznej – zawinięte w liście sałaty to smaczna przekąska na każdą porę dnia. Łatwy i ekspresowy przepis na farsz do taco znajdziecie poniżej.
Szparagi z czosnkiem

Jak zrobić szparagi pieczone z czosnkiem?

Dania wegetariańskie
Szparagi można upiec w piekarniku lub na grillu. Są bardzo zdrowe a na dodatek świetnie smakują. Osobiście polecam zielone szparagi, gdyż białe są bardziej włókniste ale najlepiej jest spróbować i takich i takich.
Zioła do ryby

Jak przyprawić rybę?

Dania rybne
Zioła pomagają wydobyć szeroką gamę smaków ze wszelkiego rodzaju ryb i można ich używać w różny sposób. Ziołami możemy natrzeć ryby do grillowania, dodać ich do sosu śmietanowego lub po prostu posypać nimi rybę przed usmażeniem czy uduszeniem. Nie musisz koniecznie używać świeżych ziół. Zioła do ryb mogą być również suszone - zachowają one aromat tak długo, jak długo będą przechowywane w szczelnym pojemniku z dala od słońca.
pieczarki faszerowane serem

Jak zrobić pieczarki faszerowane serem żółtym?

Grzyby
Pieczarki to bardzo wdzięczne grzyby. Zazwyczaj decydujemy się posiekać je na kawałeczki, podsmażyć i w takiej formie dodawać do risotto i różnego rodzaju sosów i zapiekanek. Niewiele osób wie jednak, że grzyby te wspaniale smakują „w całości”, faszerowane według naszego upodobania. Możesz nadziewać je czymkolwiek, ja jednak polecam najprostsze rozwiązanie – żółty ser i zioła. Satysfakcja gwarantowana.