Tag: Jajka faszerowane przepisy

jajka faszerowane

Jak zrobić jajka faszerowane?

Przepisy Wielkanocne
Jajka faszerowane mogą wyglądać zaskakująco na twoim stole, wystarczy tylko że poświęcisz ich udekorowaniu kilka minut więcej. Farsz, który proponuję poniżej zapewne przypadnie do gustu Twoim gościom.
potrawy wielkanocne dla dzieci - jajka kurczaki

Jak zrobić dekoracyjne kurczaczki z jajek na twardo?

Przepisy Wielkanocne
Wielkanocne dekoracje z jaj to nie tylko malowane pisanki. Mogą być to również obrane jajka zmienione w siedzące na półmisku kurczaki z wielkimi oczami, czekające na zjedzenie. Poniżej zamieszczam instrukcję do wykonania śmiesznych kurczaczków z obranych jajek.
ziołowa jajecznica w skorupce jajka

Jak zrobić ziołową jajecznicę w skorupce jaja?

Przepisy Wielkanocne
Znudził ci się tradycyjny sposób podawania jajecznicy? Mam na to sposób - polecam zaserwowanie jej w skorupce z jaja. Pomysł na pewno znajdzie uznanie wśród najmłodszych ale nie tylko. Poniżej znajdziesz instrukcję jak wykonać jajecznicę.
Jajka faszerowane

Jak zrobić jajka faszerowane na Wielkanoc?

Przekąski Zimne
Jajka są wielkanocnym symbolem tak samo jak małe kurczaczki. Dlaczego zatem nie połączyć tych dwóch symboli i nie zrobić na święta faszerowanych jajek przypominających wykluwające się pisklaczki? Będzie to śliczna i przepyszna przystawka, która zrobi wrażenie nie tylko na dzieciach!
Kurczak z jajka

Jak zrobić kurczaka z jajka?

Wielkanoc z Dziećmi

Istnieje wiele sposobów i przepisów na udekorowanie jajek. Wszystkie jednak wyglądają tradycyjnie. Może podczas najbliższych świąt warto coś zmienić i nadać koloru tej przystawce przekształcając wygląd jajek w małego kurczaczka. W dodatku jest to tanie i łatwe do zrobienia. Owe kurczaczki nie tylko są przepyszne, ale mają również uroczy wygląd. Poza tym z samej pomocy, Twoje dzieci mogą mieć mnóstwo uciechy. Jeżeli chcesz, aby kurczak przeobraził się w diabełka, wystarczy dołożyć na czubek białka dwa trójkątne kawałki czerwonej papryki.

 

A oto przepis na 6 kurczaczków:

jajka po diabelsku

Jak zrobić jajka po diabelsku?

Przekąski Zimne
Szukasz pomysłu na jajka wielkanocne? Poczęstuj swoich gości jajkami po diabelsku. Nazwa nie nawiązuje może zbyt dobrze do okazji, ale pewne jest jedno – te jajka są po prostu piekielnie smaczne. Przepis znajdziesz poniżej.
wydmuszki z ciastem

Jak zrobić wydmuszki z ciastem w środku?

Dekoracje Wielkanocne
Jajko niespodzianka wcale nie musi być z czekolady. Zwłaszcza, jeśli jest to jajko wielkanocne, a my chcemy wywołać zdumienie wśród naszych gości. Bo czyż spodziewają się oni, że w niepozornie wyglądających wydmuszkach może znajdować się pyszny i mięciutki biszkopt? Zaskocz ich swoją wersją wielkanocnych „jajek na miękko”. Przepis poniżej.
Jajka faszerowane z kawiorem

Jak zrobić jajka faszerowane z kawiorem?

Przepisy Wielkanocne
Jajka faszerowane są bardzo proste i szybkie do zrobienia. Możesz je jeść na śniadanie czy kolację. Najważniejsze jest, aby jajka były świeże zaś farsz dość gęsty, aby nie wypływał. Poniżej przepis na jajka faszerowane z kawiorem, łososiem i boczkiem.
zajączki z jajka

Jak zrobić jajka faszerowane na Wielkanoc - zajączki?

Potrawy Wielkanocne
Kic, kic, przykicały wielkanocne zajączki, a na ustach dzieci od razu pojawił się uśmiech. Bo jajkom faszerowanym w takim wydaniu nie oprze się nikt, nawet najbardziej wybredny osobnik. Zapomnij zatem o nudnych i oklepanych jajkach nadziewanych przynajmniej na najbliższą Wielkanoc. Szczegółów dowiesz się z instrukcji krok po kroku, która znajduje się w dalszej części artykułu. Z proporcji podanych niżej zrobisz dwanaście zajączków.
jajka faszerowane buraczkami i awokado

Jak zrobić jajka faszerowane buraczkami i awokado?

Przekąski Zimne
Większość przepisów na jajka faszerowane wymaga użycia majonezu, przez co farsz jest bardzo ciężki i kaloryczny. Ten przepis nie tylko zadba o twoją linię, ale również będzie źródłem cennych witamin, składników odżywczych i oczywiście białka. Jednak jajka nadziewane buraczkami i awokado to nie tylko samo zdrowie. To również bardzo smaczne i atrakcyjnie wyglądające danie, które dumnie można zaserwować na każdą okazję.