Tag: Dobry biszkopt

biszkopt

Jak upiec biszkopt?

Proste przepisy
Biszkopt jest wspaniałym pomysłem na deser. Nie zawsze jednak udaje się nam upiec pyszny, delikatny biszkopt. Co zrobić, aby ta sztuka zawsze się udawała? Oto przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi.
biszkopt na tort

Jak zrobić biszkopt na tort?

Ciasta
Zbliża się ważna okazja, a ty chciałabyś ją uczcić samodzielnie przygotowanym tortem? Słuszna decyzja. Poniżej znajdziesz przepis na pyszny biszkoptowy spód na tort. Doskonale nada się do wielu przepisów, pozwalając ci stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. Do dzieła!


Podobne porady

omlet z jajek

Jak zrobić omlet?

Potrawy z jajka
Przepisów na omlet można znaleźć setki, jednak przepis przepisowi nie równy. Dlatego chciałabym się z wami podzielić moim sprawdzonym przepisem. Jest on bardzo prosty jednak jest najlepszy. Omlet jest puszysty i wprost rozpływa się w ustach.
Biszkopty na Boże Narodzenie

Jak zrobić biszkopt w kształcie choinki?·

Przepisy Bożonarodzeniowe
Świąteczne, biszkoptowe choinki będą uroczą dekoracją twojego bożonarodzeniowego stołu, choć możesz być pewna, że nie pobędą na nim długo! Są nie tylko bardzo smaczne, ale przede wszystkim proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością posmakują wszystkim członkom rodziny. Podaruj choineczkę bliskiej osobie, a na pewno odwdzięczy się szerokim uśmiechem. Doskonała kompozycja smaków sprawi, że nawet największy niejadek nie będzie w stanie oprzeć się słodkiej choince. Poniżej znajdziesz wskazówki, które pomogą ci w ich wykonaniu.
sernik japoński

Jak zrobić sernik japoński?

Ciasta
Sernik po japońsku jest delikatny jak kwiaty wiśni. Jego puszysta, lekka konsystencja nie dorównuje niczemu, co jadłaś do tej pory. Ciasto przypomina bardziej piankę lub biszkopt, mimo iż cieszy zmysły pysznym, serowym smakiem. Gdy spróbujesz tego sernika, nie będziesz chciała piec już niczego innego. Doskonale smakuje z parzoną po japońsku herbatą.
sernik po japońsku

Jak zrobić sernik po japońsku?

Ciasta
Są ciasta, które wyglądają tak olśniewająco, że odbiera mowę. Jednak, gdy ich skosztujesz, możesz być zawiedziona. Wygląd nie zawsze świadczy o smaku ciasta. Z sernikiem japońskim jest dokładnie na odwrót. Z zewnątrz przeciętny, nudny, podobny do biszkopta. Jednak w chwili, gdy włożysz kawałek do ust przeniesiesz się w zupełnie nowy wymiar smaku. Delikatne, puszyste, serowe ciasto o konsystencji podobnej do musu smakuje naprawdę niebiańsko. Uwierz mi, że nic, co do tej pory jadłaś, nie jest w stanie dorównać sernikowi po japońsku. Co więcej, jego lekka konsystencja sprawi, że podziękują ci za niego również twoje uda.
roladki biszkoptowe

Jak zrobić roladki biszkoptowe z owocami leśnymi?

Ciasta
To prawdziwie rewolucyjny pomysł. Zamiast biszkopta z owocami, owoce w biszkopcie. Zamiast wielkiej tortownicy, puszka po owocach. Zamiast kawałka ciasta – całe ciasto w jednym kawałku. Roladki biszkoptowe z owocami leśnymi to deser, który twoi najbliżsi pokochają. Do tego prezentują się tak pięknie, że będą wykwintnie wyglądać nawet na komunijnym czy weselnym stole.
biszkopt z truskawkami i bitą śmietaną

Jak zrobić biszkopt z truskawkami i śmietaną?

Ciasta
Deser lekki i owocowy – idealny na lato. Przepis na biszkopt ma długą historię, my stosujemy go już ponad 20 lat i jak do tej pory nigdy nas nie zawiódł. A oto kilka sprawdzonych trików. Jajka ubijamy na parze, co gwarantuje puszystą masę. Większość mąki zastępujemy mąką ziemniaczaną, czemu nasz biszkopt zawdzięcza niebywałą lekkość. Wszystkie składniki na koniec lekko mieszamy drewnianą kopyścią, co sprawia, że masa nie opadnie. Z zamieszczonego przepisu możesz osobno upiec dwa biszkopty (taką strategię przyjęliśmy my) lub jeden, który później przekroisz na pół. W tym drugim przypadku tortownica powinna mieć minimum 26 cm średnicy, a biszkopt należy piec około 45-50 minut.