Tag: Puszysty biszkopt

biszkopt

Jak upiec biszkopt?

Proste przepisy
Biszkopt jest wspaniałym pomysłem na deser. Nie zawsze jednak udaje się nam upiec pyszny, delikatny biszkopt. Co zrobić, aby ta sztuka zawsze się udawała? Oto przepis na biszkopt, który zawsze wychodzi.
biszkopt na tort

Jak zrobić biszkopt na tort?

Ciasta
Zbliża się ważna okazja, a ty chciałabyś ją uczcić samodzielnie przygotowanym tortem? Słuszna decyzja. Poniżej znajdziesz przepis na pyszny biszkoptowy spód na tort. Doskonale nada się do wielu przepisów, pozwalając ci stworzyć coś naprawdę wyjątkowego. Do dzieła!


Podobne porady

Biszkopty na Boże Narodzenie

Jak zrobić biszkopt w kształcie choinki?·

Przepisy Bożonarodzeniowe
Świąteczne, biszkoptowe choinki będą uroczą dekoracją twojego bożonarodzeniowego stołu, choć możesz być pewna, że nie pobędą na nim długo! Są nie tylko bardzo smaczne, ale przede wszystkim proste i szybkie w przygotowaniu. Z pewnością posmakują wszystkim członkom rodziny. Podaruj choineczkę bliskiej osobie, a na pewno odwdzięczy się szerokim uśmiechem. Doskonała kompozycja smaków sprawi, że nawet największy niejadek nie będzie w stanie oprzeć się słodkiej choince. Poniżej znajdziesz wskazówki, które pomogą ci w ich wykonaniu.
sernik po japońsku

Jak zrobić sernik po japońsku?

Ciasta
Są ciasta, które wyglądają tak olśniewająco, że odbiera mowę. Jednak, gdy ich skosztujesz, możesz być zawiedziona. Wygląd nie zawsze świadczy o smaku ciasta. Z sernikiem japońskim jest dokładnie na odwrót. Z zewnątrz przeciętny, nudny, podobny do biszkopta. Jednak w chwili, gdy włożysz kawałek do ust przeniesiesz się w zupełnie nowy wymiar smaku. Delikatne, puszyste, serowe ciasto o konsystencji podobnej do musu smakuje naprawdę niebiańsko. Uwierz mi, że nic, co do tej pory jadłaś, nie jest w stanie dorównać sernikowi po japońsku. Co więcej, jego lekka konsystencja sprawi, że podziękują ci za niego również twoje uda.
Biszkopt z budyniem

Jak zrobić biszkopt z kremem budyniowym?

Ciasta
Jak każdy wie trudno upiec biszkopt idealny. Lecz mamy na to sposób! Zapoznaj się z przepisem na biszkopt z kremem budyniowym i przekonaj się, że upieczenie go jest naprawdę proste!

Jak zrobić ciasto w kształcie trumny?

Potrawy na Halloween
Szukasz przepisu na oryginalnie wyglądające ciasto, które podasz swoim gościom na imprezie halloweenowej? Oto przepis na ciasto w kształcie trumny. Nie powstydziłby się go nawet sam hrabia Dracula.
spód do tarty

Spody do ciast - przepisy i porady

Techniki pieczenia
Chcesz upiec spód idealny? Na początku zapoznaj się z najważniejszymi zasadami. Formy, w której pieczesz kruchy spód, nie natłuszczaj. Nim wstawisz ją do piekarnika, dość gęsto ponakłuwaj ciasto widelcem i posyp suchym ryżem. Podczas pieczenia spód nie będzie rósł. Zamiast surowych żółtek dodaj ugotowane na twardo i przetarte przez sitko – ciasto nabierze kruchości. Mąkę przesiewaj przez sitko – biszkopt będzie puszysty i lekki. O czym jeszcze należy pamiętać?

Jak upiec biszkopt?

Techniki pieczenia
Miłośnicy słodkości wprost nie wyobrażają sobie bez nich życia, podobnie jak profesjonalni cukiernicy, czy rozmiłowane w pieczeniu panie domu, które wykorzystują je do rozmaitych celów. Biszkopty, bo o nich mowa, stanowią podstawę efektownych tortów, kuszących kolorami letnich ciast z owocami, czy tych dekorowanych rozmaitymi kremami, od których równie trudno oderwać wzrok. Na pierwszy rzut oka można ulec - bardzo mylnemu skądinąd - wrażeniu, że są bardzo proste w wykonaniu. Praktyka pokazuje jednak, że z uwagi na ich wyjątkową delikatność wymagają specjalnego traktowania. Podpowiadamy, jak dzięki zastosowaniu sprawdzonych, babcinych sposobów upiec biszkopt doskonały, czyli jakich składników użyć, aby prezentował się idealnie, "nie opadł", kusił miękkością, był, rzecz jasna, wyśmienity w smaku i wyjaśniamy, dlaczego warto dodać do niego... ocet.