Tag: Przepis na bezy

beza

Jak zrobić bezy?

Proste przepisy
Bezy to bardzo słodki i prosty w wykonaniu deser. Możesz podawać je osobno lub też mogą stanowić podstawę do przeróżnych smakołyków. Chcesz samodzielnie wykonać bezy? Nic prostszego. Przeczytaj poniższe wskazówki, a dowiesz się, jak je zrobić.
Bezy z białek

Jak zrobić bezy z białek?

Ciastka

Bezy są jednym z tych deserów, które możesz połączyć praktycznie ze wszystkim. Dwa białka i odrobina cukru - jest wszystkim czego potrzebujesz, aby wyśmienicie zakończyć romantyczną kolację lub po prostu wtedy kiedy chcesz osłodzić sobie życie. Używanie rękawa cukierniczego do zdobienia ciast może być nieco kłopotliwe, szczególnie jeśli operujesz bąbelkowym i cukrowym ciastem. Z czasem jednak nabierzesz wprawy i zrobi się to o wiele łatwiejsze. Jeśli możesz - wybierz większy worek, tak więc będziesz miał większe pole manewru napełniając je ciastem.



Podobne porady

Ubijanie białka

Jak ubić białko bez miksera?

Podstawy gotowania

Ubijanie jajek może być wykonywane ręcznie lub za pomocą miksera elektrycznego. Zazwyczaj do ubijania białek lub żółtek używamy ubijaczki w kształcie balona. Używanie miksera polecane jest kiedy ubijasz białka jaj do ciast takich jak babki czy biszkopty.

Ubijanie białka

Jak ubić białko na sztywno?

Podstawy pieczenia

Jeśli potrzebujesz ubitych na sztywno białek do pieczenia cytrynowego ciasto bezowego, sufletu lub, potrzebujesz ubite białka do biszkoptu, babki lub w celu zwiększenia objętości masy deseru. Cokolwiek pieczesz, kiedy ubijasz białka na sztywną pianę, możesz korzystać z niektórych technik i sekretów, których często w przepisach po prostu nie ma. Kiedy już dojdziesz do wprawy, staje się to bardzo proste, ale nie zniechęcaj się, ponieważ do tego czasu może to być nieco frustrujące. W poniższym artykule znajdziesz wszystko, co powinnaś wiedzieć o ubijaniu jajek na sztywną pianę.

kokosanki

Jak zrobić kokosanki?

Ciastka
Ciasteczka kokosowe to słodka przekąska, której nie sposób nie pokochać. Mogą mieć wiele różnych form, ale ich smaku nie da się zastąpić czym innym. Poniżej znajdziesz przepis na ciasteczka kokosanki. Możesz przygotować je w sposób tradycyjny lub zrobić z nich płaskie talarki w sposób opisany na końcu artykułu. Żadna z tych wersji nie umniejszy im smaku. Do dzieła!
bezy z migdałami

Jak zrobić bezy z migdałami?

Ciastka
Choć lista rzeczy potrzebnych do upieczenia bez ogranicza się do dwóch składników, przygotowanie tych smakołyków wcale nie jest takie proste jak mogłoby się wydawać. Jedne są za suche, inne zbyt gumowate – a przecież idealna beza powinna mieć chrupiąca skorupkę i miękki, lekko ciągnący się środek. Takie właśnie są bezy przygotowane według tej receptury. Sekretem są odpowiednie proporcje. Żeby deser był jeszcze smaczniejszy, do masy dodamy migdały. Palce lizać!
bezy na Halloween

Jak zrobić bezy mumie na Halloween?

Potrawy na Halloween
Szukasz pomysłu na prostą i szybką w wykonaniu, a jednocześnie zabawną słodkość, którą podasz dzieciom na przyjęciu halloweenowym? A co powiesz na te urocze mumie z ciasta bezowego? Na ich wykonanie nie poświęcisz dużo czasu, poza tym spokojnie możesz je upiec dwa dni przed Halloweenem. No i wyglądają dokładnie tak słodko, jak smakują! Te lekkie prawie jak powietrze ciasteczka wprost rozpływają się w ustach.
bezy piwne

Jak zrobić bezy o smaku piwa?

Ciastka
Bezy to słodka i smaczna przekąska, którą każdy z nas lubi się od czasu do czasu uraczyć. Do ich przygotowania wystarczą dwa składniki: białka jaj i cukier. A co powiesz na jeszcze pyszniejsze bezy piwne? Zaskoczą cię niesamowicie oryginalnym połączeniem słodyczy i gorzkiego smaku piwa. Jeśli chodzi o wybór trunku, polecam dowolne piwo górnej fermentacji (ale). Ma ono znacznie bogatszy smak i aromat.