Tag: Przepis na bezy z białek

beza

Jak zrobić bezy?

Proste przepisy
Bezy to bardzo słodki i prosty w wykonaniu deser. Możesz podawać je osobno lub też mogą stanowić podstawę do przeróżnych smakołyków. Chcesz samodzielnie wykonać bezy? Nic prostszego. Przeczytaj poniższe wskazówki, a dowiesz się, jak je zrobić.
Bezy z białek

Jak zrobić bezy z białek?

Ciastka

Bezy są jednym z tych deserów, które możesz połączyć praktycznie ze wszystkim. Dwa białka i odrobina cukru - jest wszystkim czego potrzebujesz, aby wyśmienicie zakończyć romantyczną kolację lub po prostu wtedy kiedy chcesz osłodzić sobie życie. Używanie rękawa cukierniczego do zdobienia ciast może być nieco kłopotliwe, szczególnie jeśli operujesz bąbelkowym i cukrowym ciastem. Z czasem jednak nabierzesz wprawy i zrobi się to o wiele łatwiejsze. Jeśli możesz - wybierz większy worek, tak więc będziesz miał większe pole manewru napełniając je ciastem.



Podobne porady

Jak zrobić beziki kawowe?

Techniki pieczenia
Nikt z nas nie potrafi się oprzeć bezikom kawowym. Mogą one być atrakcją każdego przyjęcia rodzinnego, będą budzić uznanie wśród gości swoim wyśmienitym smakiem i niepowtarzalnym wyglądem.
Ubijanie białka

Jak ubić białko na sztywno?

Podstawy pieczenia

Jeśli potrzebujesz ubitych na sztywno białek do pieczenia cytrynowego ciasto bezowego, sufletu lub, potrzebujesz ubite białka do biszkoptu, babki lub w celu zwiększenia objętości masy deseru. Cokolwiek pieczesz, kiedy ubijasz białka na sztywną pianę, możesz korzystać z niektórych technik i sekretów, których często w przepisach po prostu nie ma. Kiedy już dojdziesz do wprawy, staje się to bardzo proste, ale nie zniechęcaj się, ponieważ do tego czasu może to być nieco frustrujące. W poniższym artykule znajdziesz wszystko, co powinnaś wiedzieć o ubijaniu jajek na sztywną pianę.

różowe bezy

Masa bezowa - jakie dodatki?

Podstawy pieczenia
Bezowe łakocie upieczone z białka jajka kurzego i cukru pudru, to wyśmienity przysmak uwielbiany nie tylko przez dzieci, ale także przez ich rodziców. Choć ilość składników jest niewielka, uchodzą one niestety za niezbyt łatwy do upieczenia deser. Niejedna pani domu ma za sobą nawet kilka nieudanych prób upieczenia bez. Bo bezy są… kapryśne. Jeśli jednak znajdziemy na nie sposób i dojdziemy w pieczeniu niemal do perfekcji, możemy pokusić się o odmienienie tradycyjnego przepisu na bezowe smakołyki. Oto kilka propozycji na dodatki do bezowego ciasta.
bezy na Halloween

Jak zrobić bezy mumie na Halloween?

Potrawy na Halloween
Szukasz pomysłu na prostą i szybką w wykonaniu, a jednocześnie zabawną słodkość, którą podasz dzieciom na przyjęciu halloweenowym? A co powiesz na te urocze mumie z ciasta bezowego? Na ich wykonanie nie poświęcisz dużo czasu, poza tym spokojnie możesz je upiec dwa dni przed Halloweenem. No i wyglądają dokładnie tak słodko, jak smakują! Te lekkie prawie jak powietrze ciasteczka wprost rozpływają się w ustach.

Jak zrobić ciasteczka w kształcie chmurek?

Ciastka
Te słodkie małe ciasteczka zrobią furorę wśród członków twojej rodziny. Te małe bezy są zaskakująco łatwe w wykonaniu. Wystarczy zaledwie 10 minut. Sekret ich smaku tkwi w dokładnym ubiciu piany i pieczeniu w niskiej temperaturze. Dzięki temu beza będzie delikatna i puszysta. Na sam widok ciastek uśmiech sam pojawia się na twarzy. Doskonale sprawdzą się na przyjęciu urodzinowym dla dziecka. Oto wskazówki, które pomogą ci w ich wykonaniu.
Bezy w kształcie choinek

Jak zrobić bezy w kształcie choinek bożonarodzeniowych?

Przepisy świąteczne
Zaskocz swoich gości rozpływającymi się w ustach bezowymi choinkami, lekkimi niczym powietrze. Świetny pomysł na świąteczne przyjęcie. Czyż nie są śliczne? Posypane cukrem pudrem wyglądają uroczo, jak prawdziwe drzewka przypruszone śniegiem. Osobiście uwielbiam smak migdałów, ale ty możesz użyć taki jaki lubisz. Podzielę się z Tobą moim przepisem. Oto on: