Tag: Gołąbki z mięsem

gołąbki

Jak zrobić gołąbki?

Dania z wieprzowiny
Gołąbki są typowym przykładem polskiego dania. Niech żałuje ten, kto nigdy nie miał odwagi lub sposobności skosztować tej przepysznej, sycącej potrawy. Gołąbki to nic innego jak wołowina lub wieprzowina zmieszana z ryżem i/lub kaszą gryczaną zamknięta w liściu kapusty. Sekret tkwi w odpowiednim przyprawieniu nadzienia oraz w.... sosie. To on nadaje ostateczny smak potrawie. Jak zatem przyrządzić gołąbki?
Gołąbki z ryżem i mięsem

Jak zrobić gołąbki z ryżem i mięsem?

Dania z wieprzowiny
Dla wielu z nas nie ma lepszego dania od babcinych gołąbków. Są pyszne i łatwe w przygotowaniu, możecie być pewni, że zaskoczą niejedną osobę. Kluczem do sukcesu jest doskonała kompozycja przypraw i dobrej jakości mięso. Już sam zapach gołąbków zaprosi domowników do stołu. Poniżej znajdziesz przepis na gołąbki z ryżem i mięsem polane pysznym sosem śmietankowym z cebulką, które rozpływają się w ustach.
Gołąbki

Jak zrobić dobre gołąbki?

Dania regionalne
Zrobienie gołąbków wymaga sporo pracy oraz czasu. Nie jest to danie na ostatnią chwilę jednak warto je od czasu do czasu przygotować. Domowe gołąbki smakują rewelacyjnie i nie sposób im się oprzeć. Możecie być pewni, ze ta potrawa zachwyci niejednego amatora tradycyjnych potraw. Są pyszne i bardzo sycące, wystarczy ich przynajmniej na dwa dni. Poniżej znajdziesz sprawdzony przepis na wyśmienite, tradycyjne gołąbki z mięsem mielonym w pysznym pomidorowym sosie.


Podobne porady

Gołąbki w sosie pomidorowym

Jak zrobić gołąbki w sosie pomidorowym?

Dania z wieprzowiny
Gołąbki należą do przepysznych, tradycyjnych potraw polskich. Dobrze przygotowane rozpływają się w ustach i zaskakują aromatem. Nie ma wątpliwości, że najlepsze gołąbki przyrządzają nasze mamy i babcie. Swój niebanalny smak zapewniają odpowiedniej równowadze przypraw i miękkim liściom kapusty. Niektórym mogą płatać nie lada figle, a ich przygotowanie niedoświadczonej pani/ panu (gender) domu spędza sen z powiek. Zróbcie z nami gołąbki i przekonajcie się, że ich przyrządzenie wcale nie musi być trudne.
Piątek 13

Przesądy związane z piątkiem 13

Klątwy
Budząc się w piątek 13 często oczekujemy tego co najgorsze. Prawda jest taka, że dzień ten nie różni się od innych a jeśli mamy pecha to zwykle wywołanego właśnie tym, że jesteśmy przesądni i go oczekujemy. Poniżej przedstawiam 6 przesądów związanych z piątkiem 13.
Leczo

Jak zrobić leczo z papryki?

Dania regionalne
Leczo jest daniem dość prostym i szybkim do przygotowania. Co ważniejsze - jest bardzo zdrowe i można je przygotowywać o każdej porze roku. Zachwyci niemal każdego, możecie być pewni, że zniknie ze stołu szybciej niż się pojawi. Sekretem potrawy jest doskonała kompozycja przypraw i świeże składniki. Doskonale sprawdza się na codzienny obiad w gronie najbliższych. Poniżej znajdziecie dokładne wskazówki, które rozwieją wszystkie wasze wątpliwości.

Jak zrobić cukinię faszerowaną ryżem?

Proste przepisy
Cukinia faszerowana ryżem stanowi doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. To wyśmienite, wegetariańskie danie bez wątpienia zachwyci nawet największego mięsożerce. Potrawa jest bardzo prosta w wykonaniu i nie wymaga od nas dużego wysiłku. Możecie być pewni, że na jednej porcji się nie skończy, ponieważ pysznej cukinii wręcz trudno się oprzeć. Poniżej znajdziecie proste wskazówki, które pomogą wam w przygotowaniu tego niesamowitego dania.
Kalarepa nadziewana

Jak zrobić kalarepę nadziewaną ryżem?

Dania wegetariańskie
„Od kalarepki będziesz krzepki!”, tymi słowami nasze mamy i babcie zachęcały nas do jedzenia kalarepy. Trzeba przyznać, że się nie pomyliły bo spożywana na surowo ma sporo wartości odżywczych i wywiera pozytywny wpływ na nasz organizm. Jest źródłem witamin: z grupy B, C, beta – karotenu oraz wielu soli mineralnych: magnezu, fosforu, wapnia i żelaza. Już jedna średnia główka kalarepy dostarcza naszemu organizmowi dzienną dawkę witaminy C. Przyrządzana na ciepło nie będzie miała już tylu wartości odżywczych, ale połechta wasze podniebienia.