Tag: Kapusta właściwości zdrowotne

Właściwości kapusty

10 niesamowitych właściwości zdrowotnych kapusty

Warzywa
Być może kapusta nie jest najmodniejszym obecnie warzywem, ale od stuleci ma swoje stałe miejsce w naszej diecie. Kapusta może być przyrządzana na wiele sposobów i wykazuje zaskakujące właściwości korzystne dla naszego zdrowia. Przeczytaj artykuł i dowiedz się, jakie ma dobroczynne działanie.

Sok z kapusty: Lekarstwo na 100 chorób i ochrona przed rakiem jelit

Leczenie Raka
Zdrowa żywność i naturalne lekarstwa to wyrażenia, które mogą zostać potraktowane jako synonimy. Ludzie niesłusznie uważają, że tylko drogie medykamenty są w stanie rozwiązać ich problemy i poskutkować skuteczną terapią. Warto też spróbować domowych sposób, sięgnąć po zdrowie jedzenie, będące źródłem wielu składników odżywczych i powrócić do korzeni naturalnej medycyny. W artykule zostanie przedstawiony numer jeden wśród naturalnych medykamentów, znany na całym świecie ze swoich cudownych właściwości i bogaty w witaminę C. Mowa o kapuście i jej soku.

Czerwona kapusta: Wspiera odchudzanie i przeciwdziała nowotworom

Warzywa
Czerwona kapusta nie tylko ubarwia i uszlachetnia smak naszych potraw, ale jednocześnie posiada cały szereg imponujących, zdrowotnych właściwości. Dobrodziejstwa warzywa doceniły już nasze prababcie, które chętnie sięgały po sporządzony z niego sok, dzięki czemu skutecznie pozbywały się dolegliwości związanych z wrzodami i stanami zapalnymi. Obecnie czerwona kapusta doceniana jest przede wszystkim za niewątpliwą rolę, jaką odgrywa w profilaktyce choroby nowotworowej oraz choroby Alzheimera. Co więcej, włączając ją do diety, możemy skutecznie pozbyć się zbędnych kilogramów. Czerwona kapusta, czyli bogactwo witamin i minerałów Jedną z głównych przyczyn popularności czerwonej kapusty jest bogactwo przeciwutleniaczy, substancji odżywczych, witamin oraz minerałów, jakich dostarcza. Stanowi między innymi bogate źródło błonnika, tiaminy, ryboflawiny, kwasu foliowego, wapnia, manganu, magnezu, żelaza, potasu, a także witamin C, A, E,K oraz B.