Tag: Przepis na ajerkoniak domowy

ajerkoniak

Jak zrobić likier jajeczny?

Likiery
Bardzo smaczny, domowy przepis na ajerkoniak czyli inaczej likier jajeczny lub adwokat. Idealnie nadający się jako polewa do lodów, ale również jako delikatny napój alkoholowy. Jego przygotowanie jest naprawdę łatwe. Wystarczy przygotować kilka składników, mieć dobre chęci i trochę cierpliwości- i już smakołyk mamy gotowy.
Jak zrobić kokosowy ajerkoniak (Coquito)?

Jak zrobić kokosowy ajerkoniak (Coquito)?

Przepisy świąteczne
Nie każdy lubi smak świątecznego ajerkoniaku. Jeżeli i ty należysz do tej grupy, to mamy dla ciebie ciekawą propozycję. Zrób likier jajeczno kokosowy. Każdy miłośnik kokosu pokocha ten przepis. Likier podawaj potrzepany odrobiną zmielonego cynamonu dla pogłębienia smaku.


Podobne porady

ajerkoniak przepis

Jak zrobić ajerkoniak?

Przepisy świąteczne
Zamiast kupować ajerkoniak proponuję wykonać go własnoręcznie. Gdy już raz w nim zasmakujesz, z pewnością nie sięgniesz nigdy więcej po sklepowy. Jego wykonanie wymaga trochę czasu, ale nie pożałujesz ani chwili jak już go spróbujesz. Poniżej zamieszczam instrukcję.
ajerkoniak z cytryną i tymiankiem

Jak zrobić ajerkoniak aromatyzowany cytryną i tymiankiem?

Likiery
Ajerkoniak to ulubiony likier wielu pań. Całkiem słusznie, jego smaku nie da się bowiem zastąpić niczym innym. Czy wyobrażacie sobie jednak, że może on smakować jeszcze lepiej, a co więcej, mieć cudowny, tymiankowy aromat? Poniżej przedstawiam przepis na ajerkoniak w wydaniu świątecznym. Sporządzony na białym rumie, z dodatkiem tymianku i skórki cytryny stanowi idealny poczęstunek na specjalną okazję.

Jak zrobić domowy likier jajeczny z mlekiem?

Likiery
Zamiast kupować gotowy likier jajeczny przygotuj sama w domu równie pyszny, a na pewno zdrowszy, ponieważ w pełni kontrolujesz dodawane składniki. Poza tym likier jest bajecznie prosty w przygotowaniu: potrzebujesz tylko 15 minut, aby go przygotować. Tak, nie mylisz się, tylko 15 minut, aby cieszyć się pysznym likierem jajecznym. Możesz go serwować samodzielnie lub używać jako dodatek do lodów, ciast czy innych deserów. Możesz go również przygotować w dwóch wersjach: z alkoholem i w wersji bezalkoholowej.