Tag: Jak wykorzystać skórkę z cytryny

Jak zrobić kandyzowaną skórkę z cytryny (plus syrop cytrynowy)

Jak zrobić kandyzowaną skórkę z cytryny (plus syrop cytrynowy)

Owoce
Czy wiesz, że jeżeli potrzebujesz soku z cytryny do zrobienia deseru czy sosu, to możesz wykorzystać również skórkę, która nadaje się na przykład jako dodatek do wypieków? A może chcesz wiedzieć jak przygotować syrop cytrynowy? Oba składniki zrobisz za jednym razem, używając skórkę, cukier i wodę. Dokładne wskazówki jak przygotować syrop i kandyzowaną skórkę cytrynową znajdziesz poniżej.

Skórka z cytryny i jej właściwości prozdrowotne

Medycyna Naturalna
Stosujemy ją często do potraw, ale mało kto zna jej lecznicze zastosowanie. Mowa o skórce z cytryny, która, jak się okazuje, ma znacznie więcej witamin niż sok tego popularnego cytrusa. Trudno się dziwić, że ma doskonały wpływ na nasze zdrowie. Skórka z cytryny sprawia, że nasz organizm pracuje znacznie lepiej. Oczywiście pod warunkiem, że spożywamy ją regularnie. Przyjrzyjmy się zatem jej cennym właściwościom.


Podobne porady

kanduzowana skórka pomarańczowa

Jak kandyzować skórkę pomarańczową?

Przekąski Zimne
Kandyzowana skórka pomarańczowa przydaje nam się do różnego rodzaju wypieków. Ale jest to tez pomysł na super przekąskę. Kandyzować możesz też skórki innych cytrusów, takich jak grapefruity czy cytryny. Wypróbuj i ich smak. Poniżej znajdziesz instrukcje jak kandyzować skórki cytrusowe. Po co kupować, skoro można samemu?