Tag: Potrawy z tuńczyka

filet z tuńczyka z kuskusem

Jak zrobić filet z tuńczyka z ziołowym kuskusem?

Dania rybne
Na naszych stołach najczęściej królują filety rybne z pangi, dorsza, morszczuka czy mintaja. Mało osób natomiast przysmaża i serwuje filety z tuńczyka. Może dlatego, że tak bardzo przyzwyczailiśmy się do tuńczyka w puszcze, że zapominamy, że może on być też i w innej formie. Warto wypróbować tą wspaniałą rybę w troszkę innej niż puszkowa formie. Proponuję zrobić filet z tuńczyka z odpowiednio przygotowanym do ryby kuskusem.
kotlety z tuńczyka

Jak zrobić kotlety z tuńczyka?

Dania rybne
Jeden z ciekawszych pomysłów na tuńczyka. Ta wspaniała ryba jest jednak u nas trochę zaniedbywana. A można z niej wyczarować naprawdę niesamowite dania. Wystarczy odrobina wyobraźni w kuchni i miłość do tuńczyka. Każde danie będzie nową przygodą. Wypróbujcie kotlety w nowej, tuńczykowej odsłonie.
makaron z kotlecikami z tuńczyka

Jak zrobić makaron z kotlecikami z tuńczyka na ostro?

Dania rybne
Jeśli jesteś zwolennikiem zarówno ryb jak i ostrzejszego jedzenia proponuję połączenie tych dwóch. Tuńczyk na ostro. Brzmi ciekawie. I tak też smakuje. Wystarczy zrobić odpowiedni sos, w nim tkwi siła. Zapraszam da spróbowania kotletów z tuńczyka z sosem chilli.
tortilla z tuńczykiem

Jak zrobić tortillę z tuńczykiem?

Dania rybne
Wszyscy wiemy, że tortillę można jeść z kurczakiem czy z wołowiną, ale z rybą? Oczywiście, że tak! Taka tortilla jest nie tylko zdrowsza, ale zupełnie inna. Myślę, że dużo lepsza. Zachęcam do wypróbowania innej, nietypowej wersji tortilli.

Jak zrobić tartę z tuńczykiem i pomidorami?

Dania rybne
Dziś niezła gratka dla wszystkich miłośników potraw z tuńczykiem w roli głównej. Jeśli i ty do nich należysz, koniecznie spróbuj tarty z tuńczykiem i pomidorami zrobionej według przepisu, który znajduje się poniżej. Na pewno nie pożałujesz!

Śmiertelnie ryzykowne produkty. Większość z nas ma je w kuchni

Warzywa
Mimo że większość produktów spożywczych nie stanowi zagrożenia dla zdrowia, to niektóre z nich - także te, które znajdują się na twoich półkach - mogą być bardzo niebezpieczne. Niektóre z nich są toksyczne, a inne niebezpieczne ze względu na kształt. Oto produkty, które należy umieścić na liście zatytułowanej "zachowaj szczególną ostrożność” .

1. Liść rabarbaru
Zawiera on kwas szczawiowy, który powoduje powstawanie kamieni nerkowych. Pięć kilogramów wydaje się być dawką śmiertelną, ale mniejsze ilości również mogą powodować poważne problemy.