Tag: Leczenie raka niekonwencjonalnie

leczenie raka

5 alternatywnych metod leczenia raka

Leczenie Raka
Wiele osób kwestionuje słuszność i skuteczność zastosowania chemio czy radioterapii oraz konwencjonalnych metod leczenia nowotworów. Coraz więcej osób chorych na raka szuka alternatywnych sposobów leczenia. Zebraliśmy 5 najbardziej znanych terapii leczenia nowotworów. Trzeba jednak pamiętać, że skuteczność kilku z nich, nie została potwierdzona naukowo. Zanim więc zdecydujemy się na wypróbowanie którejś z tych metod, warto poradzić się lekarza.

Malina - korzyści zdrowotne i zastosowania

Leczenie Raka
Intensywnie czerwone, smaczne i delikatne maliny stanowią źródło niezliczonych korzyści zdrowotnych. Owoc ten jest pełen składników odżywczych, minerałów i witamin, które włączone do codziennej diety obniżają ryzyko raka, otyłości, chorób układu krążenia a nawet wpływają na poprawę płodności.

Wartość odżywcza

Maliny posiadają składniki odżywcze, które chronią nasz organizm i posiadają właściwości lecznicze. Zawierają dużo antyutleniaczy (w tym: antycyjany, witaminę C, kwas foliowy, witaminę A, B1, B2, itd.). Owoce są bogate w minerały (potas, fosfor, mangan, miedź, wapń, żelazo i magnez), które są wskazane dla dzieci i osób starszych. Zawierają także wodę, cukry, kwasy organiczne, azot, substancje koloryzujące i zapachowe, enzymy trawienne i błonnik. Maliny są też cenione za ich przyjemny i aromatyczny smak i zapach. Wartość energetyczna 100 gramów malin to tylko 52 kcal.

Doskonały probiotyk z kurkumy i sody

Leczenie Raka
Korzyści zdrowotne wynikające ze spożywania kurkumy są znane od bardzo dawna. W rzeczywistości składnik czynny kurkumy czyli kurkumina jest częścią współczesnych leków do leczenia między innymi nowotworów skóry, raka piersi, raka żołądka i raka jelita grubego. Jej właściwości przeciwzapalne są uważane za jedną z najwspanialszych cech charakterystycznych. Niestety istnieją pewne granice, jeśli chodzi o spożycie kurkumy, ponieważ jest ona ciężka do przetwarzania oraz wchłaniania dla przewodu pokarmowego, dlatego ważne jest, by zachować umiar. Naukowcy doszli do wniosku, że najlepsza do spożycia to kurkuma po procesie fermentacji. Badania laboratoryjne wykazały, że biodostępność przyprawy stanowczo wzrosła po fermentacji. Zwiększył się poziom przeciwutleniaczy w osoczu oraz stała się łatwiejsza do przyswojenia.

Pestki z winogron i ich cudowne właściwości

Owoce
Wiele osób nie zdaje sobie sprawy z tego, jak drogocenne działanie mają pestki z winogron. Okazuje się, że są one bogate w substancje, które są w stanie niszczyć komórki nowotworowe w organizmie. Tak wysokiej dawki silnych związków antyrakowych nie ma żaden inny owoc na świecie. Wiele badań przeprowadzonych przez naukowców, potwierdza, że ekstrakt z nasion winogron jest o wiele bardziej skuteczny niż standardowe leczenie, oparte głównie na chemioterapii, która ma za zadanie zabijać komórki nowotworowe.