Tag: Przekąski na słono

smażone ciastka

Jak szybko zrobić kruche ciastka?

Przekąski Zimne
Często zdarza się tak, że nie mamy zbyt wiele czasu na przygotowanie poczęstunku dla gościu w sytuacji, gdy niedługo mają nas odwiedzić. Co wtedy robić? Jaki przepis wybrać? Najprostsze rozwiązania są zazwyczaj najlepsze. W tym artykule znajdziesz przepis na smażone kruche ciastka. Są one w kształcie pierożków a nadzienie może być słodkie bądź słone. W zależności od gustów kulinarnych. Ich przygotowanie nie powinno sprawić ci kłopotu. Zobacz jak to się robi.


Podobne porady

Jak upiec ciastka z twarogiem?

Przekąski Zimne
Wypiek ten nie tylko nadaje się do czerwonego barszczu, ale i do kufla piwa w letni wieczór. Smakują także dzieciom jako przekąska między posiłkami. Ciasteczka możesz posypać odrobiną soli. Oto składniki i przepis na wykonanie.
Rosyjskie pierożki

Jak zrobić rosyjskie pierożki z mięsem i ryżem?

Dania z wołowiny i cielęciny
Rosyjskie pierożki są bardzo popularne w krajach Europy Wschodniej. Są one bardzo podobne do normalnych pierogów z tą różnicą, że ciasto jest znacznie grubsze. Pierożki te możesz przygotować z resztek mięsa pozostałych po gotowaniu rosołu. Pierożki będą nadawać się do jedzenia przez 1-2 dni po ich przygotowaniu bez konieczności trzymania ich w lodówce. Dlatego są dobrym jedzeniem do wzięcia ze sobą na drogę czy jako lunch do pracy lub szkoły.
Chińskie pierożki

Jak zrobić chińskie pierożki z kurczakiem i trawą cytrynową?

Kuchnia chińska
Chińskie pierożki z kurczakiem są wyśmienitym daniem, któremu trudno się oprzeć. Kurczak i trawa cytrynowa tworzą w tym wypadku idealny duet. Trudno nie zakochać się w tej potrawie, ponieważ jest niesamowicie aromatyczna i wręcz rozpływa się w ustach. Bez wątpienia jej zaletą jest bardzo szybkie przygotowanie, które nawet najmniej doświadczonemu kucharzowi nie powinno sprawić problemu. Poniżej znajdziecie znakomity przepis, który zapewni wam nieznane dotąd doznania smakowe.
Pierożki z krewetkami

Jak zrobić chińskie pierożki z krewetkami?

Kuchnia chińska
Chińskie pierożki są przepyszne. Stanowią połączenie polskich pierogów i sajgonek. Podaje się je z dipem. Ta niesamowita kompozycja smaków sprawi, że jeszcze wile razy pojawia się na twoim stole. Z pewnością posmakują również twoim bliskim. Danie nie jest trudne w przygotowaniu, a efekt końcowy jest rewelacyjny. Pierożki idealnie sprawdzają się na przyjęciach, wasi goście wręcz oniemieją z zachwytu. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam w wykonaniu tej wyśmienitej orientalnej potrawy.
tarta z łososiem i serem

Jak zrobić tartę z łososiem i serem?

Dania wegetariańskie
Kto powiedział, że tarta musi być podawana na słodko? Nie mniej smaczna, a znacznie zdrowsza wersja to tarta z łososiem, serem i kapustą (najlepiej jarmuż). Doskonale nadaje się na obiad, a przygotujemy ją nawet z resztek jedzenia, które zalegają w naszej lodówce. Przekonaj się jakie to proste wypróbowując przepis zamieszczony poniżej. Sztućce lizać!
chińskie pierożki

Jak zrobić chińskie pierożki?

Kuchnia chińska
Pierożki... ruskie, polskie, żydowskie, węgierskie – kochamy je w każdym wydaniu. Jednak szczególnie apetyczne są pierożki po chińsku. Ich lepienie wymaga trochę pracy, ale efekt wart jest każdej poświęconej na ich przygotowanie minuty. To prosty i smaczny pomysł na oryginalny i zdrowy obiad. Poniżej dowiesz się jak zrobić chińskie pierożki, jak przygotować do nich farsz i podać je w wersji gotowanej lub smażonej. Zaczinami?
ravioli z ziemniakami

Jak zrobić ravioli z ziemniakami?

Dania wegetariańskie
Ziemniaczane ravioli to smaczna alternatywa dla tradycyjnych włoskich pierożków. Wiele osób uważa, że to zbyt pracochłonne danie, jednak jednorazowy wysiłek włożony w jego zrobienie zaowocuje zapasami, które możemy jeść na obiad jeszcze przez kilka dni. Podane tutaj proporcje są wyliczone na niewielką ilość ciasta (około 18 większych ravioli). Możesz z powodzeniem zwiększyć je, a pozostałe ravioli zamrozić. Ich odgrzanie wymaga gotowania pierożków zaledwie 1-2 minuty dłużej, niż zwykle.