Tag: Jabłka pieczone przepis

Jak zrobić jabłka pieczone z żurawiną?

Proste przepisy
To zdrowy i doskonały deser kończący każdy niedzielny obiad. Zrobienie go nie zajmuje dużo czasu, a efekt i uznanie domowników macie murowane. Wystarczy dosłownie kilka chwil, by poczuć niesamowity aromat pieczonych jabłek i żurawiny, które tworzą idealny duet. Możecie być pewni, że wasi bliscy będą zachwyceni i poproszą o dokładkę. Poniżej znajdziecie szczegółowy, sprawdzony przepis na wyśmienite pieczone jabłka z żurawiną.
jabłka pieczone w piekarniku

Jak zrobić jabłka pieczone w piekarniku?

Proste przepisy

To ulubiony przysmak dzieci i dorosłych, a także bardzo zdrowa przekąska. Jabłka możesz nafaszerować innymi owocami. Będą wówczas jeszcze smaczniejsze. Prosty i szybki przepis na ten owocowy deser znajdziesz poniżej.

Jak zrobić faszerowane jabłka pieczone?

Przekąski Ciepłe
Pieczone jabłka nadziewane suszonymi figami lub rodzynkami, to przepyszna i zdrowa przekąska, która może zagościć nie tylko na świątecznym stole. Korzystając z przepisu znajdującego się poniżej i ty możesz zrobić to smaczne danie.


Podobne porady

grzyby suszone

Jak suszyć grzyby w piekarniku?

Przetwory
Czasami zbieramy więcej grzybów, tylko po to żeby je zasuszyć. Smak, a przede wszystkim zapach suszonych grzybów dodanych na przykład do potraw wigilijnych jest prawdziwą ucztą dla naszych zmysłów. Mnie osobiście suszone grzyby kojarzą się właśnie z dzieciństwem, kiedy to moja babcia oraz mama przygotowywały przepyszną kapustę z grochem i suszonymi grzybami oraz zupę z suszonych grzybów. Niesamowity zapach. Uwielbiam ten czas. Ale, żeby się tym cieszyć, trzeba grzyby odpowiednio zasuszyć.

Jak zrobić smaczne ciasteczka owsiane?

Proste przepisy
W tym artykule opiszę, jak zrobić smaczne, a przede wszystkim bardzo proste ciasteczka owsiane. Koszt nie jest drogi, a składniki zazwyczaj każdy ma w domu. Ciastka można przechowywać w słoju przez kilka dni. Z podanych składników wyjdzie około 2 duże blaszki ciastek.

Jak suszyć owoce w piekarniku?

Owoce
Suszenie należy do jednej z najstarszych metod utrwalania żywności. W wyniku parowania wody zawartej w owocach, warzywach czy nawet grzybach następuje koncentracja składników się w nich znajdujących. Dotyczy to przede wszystkim cukrów, dlatego właśnie produkty suszone są zawsze znacznie bardziej słodkie od świeżych. Zagęszczeniu ulegają również składniki mineralne. Warzywa, owoce i grzyby można suszyć w piekarniku na blasze lub specjalnej siatce do suszenia.
pieczone szparagi

Jak upiec szparagi w piekarniku?

Dania wegetariańskie

Szparagi są nie tylko zdrowe, ale przede wszystkim bardzo smaczne. Szczególnie lubię te upieczone w piekarniku. Chrupiące, a jednak wciąż miękkie, skropione oliwą z oliwek i odrobiną soku z cytryny, idealnie przyprawione. Dzięki temu przepisowi w kilkanaście minut stworzysz danie doskonałe.

pieczony boczek

Jak przyrządzić boczek w piekarniku?

Ciepłe śniadania
Masz ochotę na chrupiący boczek/ ale boisz się, że całe mieszkanie będzie zadymione i pachnące smażonym mięsem? Zamiast smażenia na patelni, upiecz boczek w piekarniku. Jakie są zalety pieczonego bekonu? Przygotujesz od razu dużą porcję dla całej rodziny. Nie musisz go obracać, tłuszcze nie będzie pryskał, nie będzie plam na ubraniach, ani oparzeń na skórze. Przygotuj chrupiący boczek na śniadanie już dziś.