Tag: śledzie solone przepis

Filetowanie śledzi

Jak filetować śledzie?

Podstawy gotowania
Zapewne wiele osób się zastanawia dlaczego na własną rękę filetować śledzie, co nie należy to do zadań przyjemnych, skoro w większości sklepów można nabyć śledzie już przygotowane do konsumpcji. Jednak odpowiedź jest prosta. Gotowe filety śledziowe dostępne w sklepach najczęściej są przygotowywane przy użyciu oleju, lub octu, musztardy, majonezu, cebuli, a także innych smakowitych składników, nie mniej jednak one wszystkie zmieniają smak śledzia, który jest bardzo ważny, jeśli chcesz przygotować smaczną sałatkę śledziową. Jeśli jednak masz na tyle szczęścia, aby znaleźć marynowane śledzie peklowane tylko w soli z odrobiną ziół, to możesz pominąć ten artykuł, aby poszukać innych równie smacznych przepisów. Dla pozostałych, którzy pragną się dowiedzieć jak przyrządzić filety śledziowe, zapraszamy do zapoznania się z lekturą.


Podobne porady

Czyszczenie ryby

Jak oczyścić rybę z łusek?

Przepisy Bożonarodzeniowe
Łuski ryb usuwa się na różny sposób w zależności od sposobu ich osadzenia w skórze. Możemy je skrobać, golić lub parzyć. Każdy może wybrać sposób, który będzie dla niego najlepszy. Wbrew pozorom to wcale nie jest skomplikowane, ale wymaga czasu. Mistrzowie kuchni wiedzą, że przy odrobinie wprawy czynność będzie coraz łatwiejsza, dlatego warto spróbować wszystkich metod i wybrać najbardziej skuteczną. Poniżej znajdziecie wskazówki, które pomogą wam opanować tą sztukę.
śledzie w śmietanie

Jak zrobić śledzie w śmietanie?

Przekąski Zimne
Przepis na pyszne marynowane filety śledziowe w śmietanie. Idealne na Wigilię, Sylwestra i codzienną przekąskę. Są bardzo proste w wykonaniu i nie wymagają dużego wysiłku. Z pewnością posmakują każdemu amatorowi śledzia i nie tylko. Dobrze przyprawione sprawią, że nie będziesz w stanie się im oprzeć. Co więcej śledzie są źródłem wielu składników odżywczych, dlatego nie powinniśmy sobie ich odmawiać. Poniżej znajdziecie doskonały, sprawdzony przepis na wyśmienite śledzie w śmietanie.
Śledź w oleju

Jak zrobić śledzie w oleju?

Przepisy świąteczne
Śledzie są jedną z naszych ulubionych przystawek. Spożywamy je z okazji różnych imprez oraz świąt. Jako, że śledź jest potrawą postną od dawien dawna spożywany jest również w Wielki Piątek i Wigilię. Sposobów przyrządzania śledzi jest mnóstwo jednak poniżej podzielę się z wami znakomitym przepisem na śledzia w oleju.
Śledzie w śmietanie

Jak zrobić śledzie wigilijne w śmietanie?

Przepisy świąteczne
Śledzie w śmietanie od dawien dawna goszczą na wigilijnym stole. Śledzie są jedną z naszych ulubionych przystawek. Smakują wyśmienicie i zaostrzają apetyt. Poniżej przedstawiam sprawdzony przepis na śledzie w śmietanie.
śledzie w pomidorach

Jak zrobić śledzie z grzybami?

Przekąski Zimne
Śledzie z grzybami to bardzo dobry pomysł na rodzinne spotkanie przy kolacji. Poza tym ryby są bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe i powinny być stałym elementem naszego menu.

Jak zrobić sałatkę śledziową z burakami?

Sałatki
Poniżej przedstawiam przepis na sałatkę śledziową dla miłośników buraczków. Smakuje ona wyśmienicie a jej kolor jest przepiękny. Sałatkę tą podawaj ze świeżym pieczywem lub krakersami.

Jak zrobić sałatkę śledziową z ogórkiem?

Sałatki
Sałatka śledziowa z ogórkiem stanowi doskonałą propozycję na kolację oraz postne dni. W połączeniu z żytnim chlebem tworzy duet, któremu nie można się oprzeć. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu, ani wysiłku. Bez wątpienia zaskoczy was i bliskich swoim smakiem i aromatem. Doskonała kompozycja przypraw rzuci zupełnie nowe światło na śledzia w śmietanie. Poniżej znajdziecie znakomity przepis, który rozwieje wasze wątpliwości.