Tag: Dekoracje z czekolady na tort

ażurowe ozdoby z czekolady

Jak zrobić ażurowe ozdoby z czekolady?

Lody
Szukasz nietuzinkowego pomysłu na ozdobienie deserów? Chcesz, aby Twój deser lodowy wyglądał jak z kawiarni? Nie ma problemu. Dzięki tej prostej sztuczce zrobisz ażurowe ozdoby z czekolady, które zachwycą gości nie tyle smakiem, co przede wszystkim wyglądem . A ty zaskoczysz wszystkich pomysłowością.
Motyle z czekolady

Jak zrobić motyle z czekolady?·

Ciasta
Takimi uroczymi motylkami możesz ozdobić babeczki lub tort dla dziecka z okazji urodzin. Wyglądają na bardzo delikatne i trudne do zrobienia jednak tak nie jest. Wystarczy tylko znać sposób.
obrazek z czekolady

Jak zrobić jadalne obrazki czekoladowe?·

Torty
Genialny pomysł na prezent! Jadalny obrazek z czekolady możesz umieścić na kawałku eleganckiej tekturki i podarować bliskiej osobie albo użyć jako dekoracji tortu lub babeczek (wówczas wykonaj obrazki w wersji miniaturowej). Smakołyki te możesz zrobić z dużym wyprzedzeniem pod warunkiem, że będą przechowywane w lodówce i szczelnie owinięte folią. Ich przygotowanie jest znacznie łatwiejsze, niż mogłoby się wydawać. Przekonasz się o tym poniżej.
listki z czekolady

Jak zrobić listki z czekolady?·

Babeczki i Muffinki
Liście z czekolady to doskonała dekoracja tortów i babeczek. Wbrew pozorom ich przygotowanie wcale nie jest trudne, a listki te nie tylko wyglądają jak prawdziwe, ale są również całkowicie jadalne. Jeśli chodzi o same liście, ich wybór zależy od ciebie. Najczęściej stosuje się liście róży lub wiśni, ale jeśli potrzebujesz czegoś większego, możesz zaryzykować z listkiem klonu lub dębu. Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.
róża z czekolady plastycznej

Jak zrobić kolorową czekoladę plastyczną?

Torty
Czekolada plastyczna to drugi obok masy cukrowej najbardziej popularny materiał do dekoracji tortów i babeczek. Powstaje z połączenia zwykłej czekolady z miodem lub syropem kukurydzianym. Można ją stosować niemalże do każdej formy zdobień cukierniczych, jednak wymaga nieco więcej cierpliwości i zręczności. Smak dekoracji z czekolady jest nieporównywalnie lepszy, niż jej cukrowych odpowiedników. Kremowe, słodkie, rozpływające się w ustach – to takie ozdoby chcemy jeść. Przygotowanie samej czekolady plastycznej nie jest trudne. Zależy jednak od zawartości kakao i tłuszczu w tabliczce. Więcej szczegółów znajdziesz poniżej.