Tag: Surówka z kapusty

Surówka z kapusty i ogórka

Jak zrobić surówkę z kapusty i ogórka?

Surówki

Jest to naprawdę świetny przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej, jajek i ogórków doprawionych świeżym koperkiem i majonezem. Do przygotowania wystarczy mała główka kapusty pekińskiej lub połowa dużej, możesz również zastąpić ją kapustą czerwoną, która będzie ładnie prezentować się razem z innymi składnikami. Nie zapomnij ostudzić jajek przed dodaniem ich do surówki, ponieważ nie jest wskazane mieszanie ciepłych składników z świeżymi warzywami. Surówka ta nie powinna stać długo w lodówce, ponieważ wszystkie sałatki i surówki przyrządzone z sałat i kapusty pekińskiej, polane sosami szybko tracą sprężystość. Są bardzo pyszne i powinny być szybko zjedzone.

Surówka z kapusty i marchewki

Jak zrobić surówkę z kapusty i marchewki?

Surówki
Jak już pewnie się domyśliłeś ta surówka zawiera dwa główne składniki – kapustę i marchewkę, a oprócz nich olej (tutaj słonecznikowy ale możesz użyć jakiegokolwiek innego), czarny pieprz, nasiona selera i sól. Czas przygotowania surówki wynosi 15 minut.
Surówka z kapusty i jabłka

Jak zrobić surówkę z kapusty i jabłka?

Surówki
Ta sałatka świetnie pasuje do mięs i dań z grilla. Jest bardzo kolorowa, chrupiąca, orzeźwiająca i ma pikantno-słodki smak. Nie będzie można przestać jej jeść.