Tag: Dodatki do mięs

Purre ziemniaczane

Jak zrobić puree?

Przystawki
Puree ziemniaczane nazywane również tłuczonymi ziemniakami jest doskonałym dodatkiem do dań mięsnych, ryb czy drobiu. Jest to zdecydowanie lepszy wybór od smażonych ziemniaczków, szczególnie dla tych, których układ trawienny potrzebuje odrobinę wsparcia.

Najbardziej kaloryczne dodatki do zdrowych potraw

Zdrowe Odżywianie
Wiele osób coraz bardziej zwraca uwagę na ilość i jakość spożywanych posiłków. Pilnujemy, by obiady i kolacje były lekkostrawne, śniadania pożywne, a desery pełne witamin. Zdrowe oraz zbilansowane dania pomagają nam schudnąć lub utrzymać wagę i gwarantują lepsze samopoczucie. Dieta bogata w warzywa i owoce pozytywnie wpływa także na zdrowie oraz kondycję skóry. Problem zaczyna się, gdy mimo jedzenia takich potraw nie możemy schudnąć, a wręcz przybieramy na wadze. Często przyczyną są kaloryczne dodatki – to one sprawiają, że nasze posiłki wcale nie są tak dietetyczne, jak mogłoby się wydawać.


Podobne porady

puree z dyni

Jak zrobić puree z dyni?

Proste przepisy
Puree z dyni często pojawia się w różnego rodzaju potrawach. W Polsce jest jednak nie do kupienia w sklepie. Najlepszym i najtańszym sposobem jest więc wykonanie takiego puree samodzielnie. Nie ma w tym nic trudnego. A sposobów przygotowania puree jest kilka...
puree z kalafiora

Jak zrobić puree z kalafiora?

Pasty
Szukasz przepisu na coś prostego, szybkiego i dobrego? Zapoznaj się więc z przepisem na pyszne, kremowe puree z kalafiora i selera. Takie puree może stanowić świetny dodatek do ryby czy mięsa. Zamiast tradycyjnych ziemniaków na obiad, czy ryżu.
Puree z bobu, mięty i parmezanu

Jak zrobić puree z bobu, mięty i parmezanu?

Sosy i Dipy
To purre możesz jeść jako dip do nachos, smarować nim chleb czy jeść z makaronem po uprzednim rozcieńczeniu w wodzie pozostałej po jego gotowaniu. Możesz podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.