Tag: Pieczenie schabu w piekarniku

Schab pieczony z czosnkiem i majonezem

Jak zrobić schab pieczony z czosnkiem i majonezem?

Dania z wieprzowiny

Oto kolejny sposób na przyrządzenie schabu. Niespieszne pieczenie sprawia, że mięso jest delikatne i soczyste, idealne na obiad. Żeby zaoszczędzić nieco czasu, można zamarynować mięso wcześniej i włożyć je do piekarnika na ok. trzy godziny przed podaniem. Naturalny sos powstały podczas pieczenia można wykorzystać, polewając nim mięso lub ziemniaki podane wraz z nim.

Jak zrobić schab ze śliwką?

Mięsa i Podroby
Soczysty i pachnący schab ze śliwką to wprost idealna wędlina na świąteczny, imieninowy czy pierwszokomunijny stół. Twoi goście będą urzeczeni niepowtarzalnym aromatem i smakiem tego wspaniałego wyrobu. Wbrew pozorom jego przygotowanie nie jest wcale tak pracochłonne, jakby się to mogło wydawać. Zapraszam do zapoznania się z przepisem zamieszczonym poniżej.


Podobne porady

Schab nadziewany jabłkami i miodem

Jak zrobić schab nadziewany jabłkami i miodem?

Dania z wieprzowiny
Poznaj oblicze schabu jakiego jeszcze nie znasz. Niesamowite połączenie smaku mięsa z jabłkami i słodyczą miodu dadzą Ci doznania smakowe, które zapamiętasz na długo. I z pewnością będziesz chciała powtórzyć. Zaskocz rodzinę, znajomych – zaskocz siebie! Smacznego.
Schab w sosie mandarynkowym

Jak przyrządzić schab w sosie mandarynkowym

Przepisy świąteczne
Przygotowanie schabu w sosie mandarynkowym nie jest skomplikowaną sprawą. By zatrzymać smak i by schab nie "wysechł" obsmażam go na patelni z każdej ze stron, a potem piekę w piekarniku z odrobina przypraw. Podaję z pieczonymi ziemniakami i dekoruję gałązką oregano. Wygląda pięknie i smakuje niesamowicie. Schab komponuje się wyśmienicie ze słodkim sokiem z mandarynek.