Tag: Sos do pizzy

pomidorowy sos do pizzy

Jak zrobić pomidorowy sos do pizzy?

Pizza
Dzieci ją uwielbiają, a dorośli za nią szaleją. Bez wątpienia pizza jest jednym z ulubionych potraw wielu osób. Wbrew pozorom ciasto wcale nie jest najważniejsze. Sekret tkwi w idealnym sosie pomidorowym. Właściwie przyrządzony zabierze was w podróż po słonecznej Italii. Nasza baza do pizzy jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku. Rzuci całkowicie nowe światło na to wyśmienite danie. Poniżej przedstawiam przepis na prosty, włoski sos.
dobry sos do pizzy

Jak zrobić dobry sos do pizzy?

Pizza
Chyba nie ma takiej osoby, która oparłaby się pysznej pachnącej pizzy z dodatkiem parmezanu i bazylii. Trudno zaprzestać na jednym kawałku, kiedy kruche ciasto tworzy zgrany duet ze świeżymi dodatkami. Ale czym jest idealna pizza bez idealnego sosu? Dobry sos do pizzy wcale nie musi stanowić wyzwania. Poniżej przedstawiam wam niebanalny przepis na sos do pizzy, który dzięki idealnie wyważonym składnikom obudzi w was nowe emocje.
Sos do pizzy

Jak zrobić sos do pizzy?

Sosy i Dipy
Ten przepis na sos do pizzy jest po prostu doskonały i warto go wypróbować. Nie musisz nawet kłaść na pizzę żadnych innych dodatków, aby ci smakowała.
pizza

Jak zrobić sos na spód pizzy?

Sosy i Dipy
Marzy ci się domowa pizza? Znalazłaś świetny przepis na ciasto, ale zastanawiasz się co położyć na wierzch? Przecier pomidorowy to kiepski pomysł. Żeby pizza smakowała jak we włoskiej pizzerii trzeba jej spód posmarować prawdziwym sosem. Jakim? Na przykład jednym z dwóch zaprezentowanych poniżej. Do wyboru klasyczny czerwony sos do pizzy i biały sos czosnkowo-pietruszkowy.
Sos do pizzy z koncentratu

Jak zrobić sos do pizzy z koncentratu?

Pizza
Kiedy czasem mamy ochotę na domową pizzę to problemem może stać się sos, który jest podstawą tej potrawy. Poniżej przedstawiam sprawdzony i dobry sos, który zawsze wychodzi. Jest on również bardzo prosty i szybki w przygotowaniu - wystarczy koncentrat pomidorowy, trochę ziół i kilka minut czasu.
domowy sos do pizzy

Jak zrobić domowy sos do pizzy (pomidorowy)?

Sosy i Dipy
Perfekcyjny sos do pizzy powinien być lekko pikantny, mieć wyraźnie pomidorowy smak (z dodatkiem odrobiny cukru, by jednocześnie podkreślić słodycz pomidorów i zrównoważyć ich kwaskowatość), spory dodatek czosnku i być doprawiony odpowiednią ilością oregano. Do przygotowania tego sosu możesz użyć pomidorów świeżych lub z puszki. Kluczowy jest czas jego gotowania na wolnym ogniu. Powinno to być 1,5 godziny, ponieważ tylko wówczas maksymalnie przesiąknie on wszystkimi aromatami. Na koniec zmiksuj sos w blenderze. Uzyska wówczas przyjemnie aksamitną konsystencję.

Jak zrobić sos do pizzy z anchois?

Sosy i Dipy
Znudził ci się tradycyjny pomidorowy sos do pizzy? Jeśli tak, polecam wypróbować sos z anchois. Dzięki temu, że przy podanych proporcjach rybna nuta nie jest mocno wyczuwalna, powinien posmakować on także osobom, które do tej pory nie dały się przekonać do potraw z dodatkiem anchois. Oczywiście ich miłośnicy mogą zwiększyć ilość filecików dodanych do sosu.


Podobne porady

bób z pomidorami i anchois

Jak zrobić bób z pomidorami i anchois?

Przekąski Ciepłe
Bardzo szybkie w przygotowaniu i zaskakująco pyszne połączenie bobu z pomidorami i anchois. Ciekawy sposób na odejście od tradycyjnego sposobu jedzenia bobu i zaserwowanie go gościom czy rodzinie w takiej właśnie postaci. Gorąco polecam.
Spaghetti z anchois

Jak zrobić spaghetti z anchois?

Makarony
Anchois są bardzo intensywne w smaku i słone, zatem należy pamiętać, aby nie przesadzić z ich ilością. Spaghetti to jest wzbogacone o ostre papryczki chilli oraz bułkę tartą.
Sałatka z anchois i jajkami

Jak zrobić sałatkę z jajek i anchois?

Sałatki
Do sałatki użyj jak najlepszej jakości anchois. Podawaj z chrupiącymi grzankami z białego pieczywa. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a smakuje niesamowicie. Z pewnością posmakuje niejednej osobie. Doskonała kompozycja składników sprawia, że trudno jej się oprzeć. Jest bardzo lekka i pożywna, także nie musisz obawiać się, że dostarczy ci kilku dodatkowych centymetrów. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu. Oto przepis, który pomoże ci w jej wykonaniu.