Tag: Wątróbka wołowa z cebulą

Wątróbka z cebulą

Jak zrobić wątróbkę z cebulą?

Dania z wieprzowiny
Wątroba jest niezwykle bogatym źródłem różnych składników odżywczych, które są bardzo ważne dla zdrowia człowieka. Ma ona największe stężenie witaminy A w porównaniu do wszystkich innych produktów żywnościowych oraz bardzo dużo witaminy D, B12 i C, fosforu, miedzi, i łatwo przyswajalnego żelaza. Podczas przygotowania wątróbki należy pamiętać, aby jej nie przegotować ponieważ wówczas straci wiele witamin.


Podobne porady

Pieczeń wołowa z serem i cebulą

Jak zrobić pieczeń wołową z serem i cebulą?

Dania z wołowiny i cielęciny
To jest jeden z moich ulubionych przepisów na obiad: plastry wołowiny pieczone z majonezem, mozzarellą i cebulą. A co najważniejsze - to danie jest bardzo proste do przygotowania! Dobrym dodatkiem będzie wytrawne, czerwone wino, w szczególności, jeśli przygotowujesz się do romantycznej kolacji.
Wątróbka z pieczarkami i śmietaną

Jak zrobić wątróbkę z pieczarkami i śmietaną?

Dania z drobiu
Wątróbki drobiowe gotowane w sosie śmietanowym z gałką muszkatołową, pieczarkami i marchwią - to danie jest niezwykle delikatne w smaku i zachwyci niemal każdego. Zamiast wątróbek drobiowych możesz użyć wątróbki wieprzowej - wystarczy tylko że pokroisz ją na mniejsze kawałki. Wątróbka z pieczarkami i śmietaną będzie świetnie smakować z ziemniakami lub kaszą gryczaną. Podawaj na obiad lub kolację.
Brukselka z pieczarkami i cebulą

Jak zrobić brukselkę z pieczarkami i cebulą?

Przekąski Ciepłe
Danie to może być podawane jako danie główne lub jako dodatek. Możesz użyć świeżych brukselek lub mrożonych. Jeśli chcesz, aby sos był bardziej gęsty dodaj mniej wody a więcej mąki.
Wątróbka drobiowa z cebulą

Jak zrobić wątróbkę drobiową z cebulą?

Dania z drobiu
Obtoczenie wątróbki w mące i usmażenie jej z cebulą jest prawdopodobnie najprostszym i najsmaczniejszym sposobem jej przyrządzenia. Nie musisz maczać wątróbki w mleku jednak pomaga to pozbyć się jej gorzkiego smaku. Podawaj wątróbkę z ziemniakami.
wątróbka

Jak przyrządzić smaczną wątróbkę?

Mięsa i Podroby
Jeśli chcesz, by wątróbka była delikatniejsza w smaku, opłucz ją pod bieżącą wodą, a następnie mocz przez godzinę w mleku. Po tym czasie wątróbkę osącz i bardzo dokładnie osusz na ręczniku papierowym. Dzięki temu unikniesz pryskania podczas smażenia. Im mniejsze kawałeczki wątróbki, tym lepiej! Chodzi bowiem o to, by nie smażyć ich długo – tylko wtedy zachowają soczystość. Wątróbkę przed krojeniem oczyść z błonek oraz żyłek.