Tag: Gruszki w cieście

gruszki w cieście francuskim

Jak zrobić gruszki w cieście francuskim?

Proste przepisy
Gruszki w cieście to idealny deser na pochmurne jesienne i zimowe wieczory. Nie ma chyba osoby, której nie uwiodłoby to danie. Ja uwielbiam smak zamkniętych w cieście gruszek na tyle mocno, że mogłabym spędzać całe godziny na ich przygotowywaniu. Co więcej, zapach goździków i cynamonu przywołuje na myśl święta, sprawiając, że chwile spędzone w kuchni są radością nie tylko dla zmysłów, ale i dla ducha.


Podobne porady

gruszki w occie

Jak zrobić gruszki w occie?

Przetwory
Nadchodzi jesień a wraz z nią sezonowe owoce, min. gruszki. Dlaczego więc nie zachować smaku jesieni na późną zimę? Dla smakoszy gruszek w occie proponuję doskonały przepis.
camembert w cieście francuskim

Jak zrobić camembert w cieście francuskim?

Kuchnia francuska
Masz ochotę na spróbowanie sera camembert w zupełnie nowej odsłonie? Tym razem na ciepło i z nutą owocowego powidła? Tak, brzmi pysznie i rzeczywiście tak smakuje. Ukryj swój ser w samodzielnie zrobionym kruchym cieście i delektuj się nim. Pozwól się też delektować swoim znajomym. Chętni na przepis gwarantowani.
ser pleśniowy w cieście francuskim

Jak zrobić ser pleśniowy w cieście francuskim?

Szybkie i proste dania
Połączenie sera pleśniowego i francuskiego ciasta jest bardzo eleganckie, a przy tym tak proste w wykonaniu, że poradzi sobie z nim każdy. Smak dobrze jest ożywić np. suszonym pomidorkiem włożonym do środka. Można też dorzucić nieco szynki drobiowe, ogórka konserwowego itd. Możliwości są wielkie. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który można urozmaicać według własnego uznania. Danie to polecam szczególnie Panom, którzy chcą zaskoczyć partnerki w dniu urodzin, dnia kobiet lub Walentynek. Przygotowanie dania zajmuje ok. 1 godziny.

Jak zrobić jabłka w cieście francuskim?

Proste przepisy
Odwiedzili cie niespodziewani goście, a ty nie masz nic do kawy? Nie przejmuj się, nic straconego. Jabłka w cieście francuskim stanowią niebanalny pomysł na szybki deser. Ich przyrządzenie nie jest skomplikowane i zajmie ci nie więcej niż 15 minut. Cynamonowa nuta nadaje całości niesamowitego smaku i sprawia, że nawet najwybredniejsze podniebienia nie będą w stanie oprzeć się smakołykowi. Poniżej znajdziesz przepis, który rozwieje wszelkie twoje wątpliwości. Smacznego!
Jennifer Lopez

Ćwiczenia dla figury gruszki·

Ćwiczenia
Masz kompleks na punkcie swoich ud i bioder? Pewnie masz figurę gruszki. Nie przejmuj się, jesteś w doborowym towarzystwie Jennifer Lopez i Beyonce. Gruszki są szczupłe powyżej pasa, mają zgrabne ramiona, ale za to są szersze w udach i biodrach. Ten typ figury ma tendencję do łatwego przybierania na wadze. Co gorsze, mięśnie gruszek mogą wyglądać na słabo wyrzeźbione, nawet gdy te intensywnie uprawiają fitness. Najlepsza strategia dla gruszek to rozbudowanie mięśni górnych partii ciała (ramion, klatki piersiowej i rąk), żeby zrównoważyć dolne partie i nadać sylwetce kształt klepsydry. Gruszki powinny również ćwiczyć mięśnie ud i pośladków, by nieco zrzucić na wadze.
Strategia: połączyć ćwiczenia aerobowe i siłowe. Wykonywać takie ćwiczenia, które pozwolą pracować nad kilkoma grupami mięśni naraz. Opis zalecanych dla figury gruszki ćwiczeń znajdziesz poniżej. Wykonuj je trzy razy w tygodniu w 1-3 seriach po 20-30 powtórzeń każda. Pomiędzy poszczególnymi seriami zrób krótką przerwę (nie dłuższą, niż 60 sekund).
szparagi na cieście francuskim

Jak zrobić szparagi zapiekane na cieście francuskim?

Dania wegetariańskie
Szparagi to jedno z najzdrowszych warzyw. Czasami brakuje nam jednak pomysłów na to jak ciekawie je zaserwować. Prostym i szybkim w realizacji pomysłem są szparagi pieczone na cieście francuskim. Mrożone ciasto francuskie kupisz w każdym sklepie spożywczym. W połączeniu ze szparagami i żółtym serem stanowi pokusę, której trudno się oprzeć.
Gruszki pod kruszonką

Jak zrobić gruszki pod kruszonką

Ciasta
Na chłodne i zimne wieczory, rozgrzewający imbir. I właśnie od jest tutaj kluczem podkreślającym smak tego deseru. Kandyzowany imbir wydobywa jeszcze więcej smaku gruszki, staje się on bardziej wyrazistszy. To idealne połączenie cukru, mąki, migdałów i odrobiny mielonego imbiru. Będziesz chciała zakosztować każdego kęsa jeszcze raz.