Tag: Grzane piwo przepis

piwo

Jak zrobić grzane piwo?

Piwo
Przyszła jesień a z nią niskie temperatury, deszcz i zimny wiatr. Cóż więc robić w taką pogodę i jak uniknąć kataru? Grzane piwo z pewnością każdemu poprawi humor jak również zdrowie. Idealne na przeziębienia i szaro-bure dni.
grzane piwo

Jak zrobić grzańca z piwa?

Piwo
Właśnie wróciłeś do domu, na zewnątrz panuje straszne zimno i masz ochotę na coś ciepłego lub nawet gorącego. Zapomnij o gorącej herbacie czy czekoladzie - jest coś znacznie lepszego – szklanka grzanego piwa. Ta słodka mieszanina ogrzeje cię nawet w najchłodniejszą jesienną i zimową noc.


Podobne porady

otwieranie piwa na wiele sposobów

Jak otworzyć piwo?

Piwo
Otwieranie piwa bez pomocy otwieracza jest bardzo proste. Trzeba jedynie najpierw poćwiczyć. Naukę najlepiej zacząć od otwierania piwa zapalniczką i stopniowo przechodzić do otwierania go za pomocą kluczy, czapki czy kartki papieru. Poniżej znajdziesz instrukcje jak otworzyć piwo.
szybkie picie piwa pod ciśnieniem - na Lopeza

Jak szybko wypić piwo?

Piwo
Poniżej przedstawiam sprawdzony sposób na szybkie wypicie piwa (w kilka sekund). Nie wiadomo kto był wynalazcą tej techniki, jednak ma ona swoją nazwę, a mianowicie - picie piwa "Na Lopeza".
piwo

Jak podawać piwo?

Piwo
Istnieje wiele mylnych przekonań co do sposobów przechowywania piwa, jego podawania i picia. Są jednak ogólne zasady, które powinny być zachowywane i przestrzegane. Poniżej podaję kilka z nich oraz obalam kilka krążących między ludźmi mitów.
zielone piwo

Jak zrobić zielone piwo?

Piwo
Obchodzisz Dzień świętego Patryka? A może potrzebujesz jakichś pomysłów na świętowanie Dnia Piwa? Nie masz żadnych ciekawych rozwiązań na spędzenie tych dni? My mamy! Możesz na przykład zaprosić znajomych i poczęstować ich zielonym piwem! Jak je zrobić?
grzane wino z żurawiną

Jak zrobić grzane wino żurawinowe?

Czerwone wino
Grzane wino w takiej odsłonie zaskoczy nawet największych koneserów. Słodko-cierpki smak żurawiny, korzenny aromat przypraw, orzeźwiająca nuta cytrusów i cydru – a to wszystko połączone czerwonym winem. Lepszej kombinacji sobie nie wyobrażam. A wy?