Tag: Bimber

bimber

Jak zrobić bimber?

Produkcja wina
Bimber to potoczna nazwa alkoholu wyrabianego w zaciszu własnego domostwa. Może być on produkowany przez każdego z was. Nie wymaga to specjalnych umiejętności, a jego wytwarzanie wbrew pozorom jest bardzo łatwe. Stosuj się do poniższych wskazówek i sam wyprodukuj bimber, którym będziesz mógł poczęstować odwiedzających cię gości.


Podobne porady

brandy

Jak zrobić brendy domowym sposobem?

Produkcja wina
Brandy to innymi słowy destylowane wino. Możesz przemienić swoje ulubione wino w przepyszne brandy. Będzie niepowtarzalne, a przy tym będziesz się dobrze bawił.
domowy wyrób wina

Jak zrobić wino?

Produkcja wina
Zrobienie wina w domu może być ciekawym doświadczeniem, a także przyjemnością. Wprawdzie proces fermentacji wina jest dość długi, ale warto czekać. Poniżej znajdziesz instrukcję, która poprowadzi cię przez cały proces produkcji wina domowym sposobem.
piwo domowej roboty

Jak zrobić urządzenie do destylacji alkoholu?

Piwo
Urządzenie do destylacji alkoholu nie jest trudne do wykonania. Może przydać ci się do destylacji wina i innych alkoholi. Wszystko, czego potrzebujesz, znajduje się w Twojej kuchni.
wino ze śliwek

Jak zrobić wino ze śliwek?

Produkcja wina
Wino ze śliwek jest niezwykle proste w wykonaniu a także później niesamowite w smaku. Warto więc poświęcić chwilę czasu i wykonać go w śliwkowym sezonie. Poniżej zamieszam mój ulubiony przepis.
kiełbasa

Jak zrobić swojską kiełbasę?

Dania z drobiu
Kupiona w sklepie nie umywa się nawet do tej przygotowanej w domu. Oprócz niepowtarzalnego smaku zyskujesz pewność, że nie dodano do niej niczego, czego teoretycznie nie powinno w niej być.
Wino

Jak zrobić matkę drożdżową do wina?

Produkcja wina
Matka drożdżowa jest bardzo pomocna do wyrobu win. Należy ją przygotować na około 3 dni przed zrobieniem zacieru z drożdży winiarskich w postaci płynnej lub suszu.
Robienie moszczu

Jak zrobić moszcz?

Produkcja wina
Moszcz jest to świeżo wyciśnięty sok z owoców lub warzyw. Wykorzystujemy go do produkcji win, soków i napojów. Do wyciśnięcia soku najlepiej użyć prasy do owoców, jednak w przypadku domowej produkcji win można się obejść bez specjalistycznego sprzętu.