Tag: Bimber przepis

bimber

Jak zrobić bimber?

Produkcja wina
Bimber to potoczna nazwa alkoholu wyrabianego w zaciszu własnego domostwa. Może być on produkowany przez każdego z was. Nie wymaga to specjalnych umiejętności, a jego wytwarzanie wbrew pozorom jest bardzo łatwe. Stosuj się do poniższych wskazówek i sam wyprodukuj bimber, którym będziesz mógł poczęstować odwiedzających cię gości.


Podobne porady

wino domowej roboty

Jak zrobić wino z dzikich jagód?

Produkcja wina
Lubisz wino, chciałbyś wypróbować swoich sił w jego robieniu? Nic prostszego. Poniżej znajdziesz instrukcję jak zrobić domowe wino z dzikich jagód. Będziesz mógł nim urzec podniebienia przyjaciół i swoje.
korkowanie wina

Jak korkować wino?

Produkcja wina
Zrobiłeś wino, przeszło pomyślnie fermentację i pora go zlewać do butelek. Pozornie oczywista czynność, ale warto wiedzieć jak zrobić to poprawnie. Nie jest to skomplikowane i nie wymaga dużego doświadczenia. Jeśli zastosujesz się do wskazówek z pewnością nie będziesz miał żadnych problemów. Złotą zasadą podczas przelewania wina jest cierpliwość. Poniżej znajdziesz instrukcje, które z pewnością rozwieją wszystkie twoje wątpliwości.
wino ze śliwek

Jak zrobić wino ze śliwek?

Produkcja wina
Wino ze śliwek jest niezwykle proste w wykonaniu a także później niesamowite w smaku. Warto więc poświęcić chwilę czasu i wykonać go w śliwkowym sezonie. Poniżej zamieszam mój ulubiony przepis.
wino śliwkowe domowej roboty

Jak zrobić wino śliwkowe domowej roboty?

Produkcja wina
Zrobienie własnego wina to doskonały sposób na wykorzystanie owoców w nowatorski sposób. To znacznie łatwiejsze, niż myślisz. Wystarczy, że masz pod ręką nieco świeżych śliwek.
kiełbasa

Jak zrobić swojską kiełbasę?

Dania z drobiu
Kupiona w sklepie nie umywa się nawet do tej przygotowanej w domu. Oprócz niepowtarzalnego smaku zyskujesz pewność, że nie dodano do niej niczego, czego teoretycznie nie powinno w niej być.
mozzarella domowej roboty

Jak zrobić mozzarellę?

Produkty Mleczne
Mozzarella kupowana w sklepie to spory wydatek. Zwłaszcza, jeśli wie się jak przyrządzić ją samodzielnie w domu. Takie rozwiązanie jest nie tylko tańsze, ale daje gwarancję co do jakości składników i świeżości samego sera. Co więcej, nie zajmie ci to więcej niż 20 minut. Kuszące prawda? Zapraszam po więcej szczegółów.
Wino

Jak zrobić matkę drożdżową do wina?

Produkcja wina
Matka drożdżowa jest bardzo pomocna do wyrobu win. Należy ją przygotować na około 3 dni przed zrobieniem zacieru z drożdży winiarskich w postaci płynnej lub suszu.