Tag: Drylowanie wiśni spinaczem

drylowanie wiśni

Jak wydrylować wiśnie bez drylownicy?·

Podstawy pieczenia
Wiśnie to jedne z tych owoców, na które warto czekać przez cały rok. Świetnie smakują świeże lub jako dodatek do kompotów i placków. Niestety mają jedną wadę – pestki. Wydrylowanie wiśni wymaga czasu i umiejętności, chyba, że ma się specjalnie do tego celu przeznaczoną drylownicę. Myślisz, że naprawdę jest ona konieczna? Przekonaj się, że drylowanie wiśni jest bardzo proste nawet bez drylownicy. Oto sprawdzone sposoby.

Sposoby na drylowanie wiśni i czereśni

Owoce
Największym minusem sezonu na wiśnie i czereśnie jest to, że trwa on tak krótko. By dłużej cieszyć się smakiem tych przepysznych owoców, staramy się zrobić jak najwięcej przetworów. Soki, kompoty, dżemy czy nalewki wzmocnią zimą naszą odporność, poprawią nam nastrój i przypomną o słonecznych wakacjach. Prawdziwą zmorą jest jednak drylowanie wiśni czy czereśni. Podpowiadamy, w jaki sposób uporać się z tym zadaniem sprawnie i bez użycia drylownicy.


Podobne porady

drylowanie wiśni widelcem

Jak wydrylować wiśnie widelcem?

Podstawy pieczenia
Nie trzeba inwestować w drylownicę, by uzyskać wiśnie w prawie nienaruszonym stanie, ale pozbawione pestek. Odpowiednio przygotowany widelec pozwala wydrylować je w taki sposób, że otwór będzie tylko po jednej stronie. Co więcej, wiśnie wciąż pozostaną soczyste, a nawet można zachować ich oryginalne ogonki. Jak przerobić widelec na drylownicę dowiesz się z filmiku lub zamieszczonego poniżej opisu krok po kroku. Przekonaj się jakie to proste.

Jak drylować wiśnie i czereśnie? Sprawdzone sposoby

Owoce
Niedawno rozpoczął się sezon na czereśnie i wiśnie. W sklepach spotkamy je już w naprawdę dobrych cenach, więc zapewne ich miłośnicy zrobią porządne zapasy na przetwory. Przygotowując je, musimy oczywiście najpierw wydrylować owoce. Jak zrobić to szybko i sprawnie? Podpowiadamy sprawdzone sposoby.